Új orvosi műszereket és munkagépeket kaptak

2019.09.30. 11:00

Szemmel látható a gyarapodás Nyárádon

Két fontos beruházást is átadtak az idei nyárádi krumplifesztiválon: pályázati forrásból új orvosi műszerekkel, valamint erő- és munkagépekkel gazdagodott a település.

Polgár Tibor

Kovács Károly a falutól kapott ajándékcsomaggal. Mögötte balról jobbra: Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Végh József dákai és Pajak Károly nyárádi polgármester Fotó: Polgár Tibor/Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A falu kilencedik alkalommal megszervezett krumplifesztiválja változatos programokat tartogatott a résztvevők számára. A hagyományos főzőversenyen túl többek között különféle zenés-táncos színpadi műsorok szerepeltek a kínálatban, a rendezvényen pedig képviseltette magát Nyárád felvidéki testvértelepülésének, Csiliznyárádnak a delegációja is. Pajak Károly nyárádi polgármester két sikeres beruházás ismertetésével kezdte a köszöntőjét. Mint mondta, önkormányzatuknak a Magyar Falu Program keretében lehetősége nyílt orvosi műszerek beszerzésére, amiket a helyi háziorvos, Kovács Károly választott ki. Emellett egy vidékfejlesztési pályázaton – a szomszédos Dáka településsel közösen – 22 millió forintot nyertek el mezőgazdasági utak karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzésére.

Kovács Károly a falutól kapott ajándékcsomaggal. Mögötte balról jobbra: Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Végh József dákai és Pajak Károly nyárádi polgármester Fotó: Polgár Tibor/Napló

Pajak Károly kiemelte, utóbbi szép példája a falvak közötti összefogásnak, hiszen a pályázatot Nyárád és Dáka együtt valósította meg, ugyanakkor rámutatott, hogy a mezőgazdasági területekhez vezető utak karbantartásához a két önkormányzaton kívül szükség van a gazdák további tevékeny és hatékony munkájára is.

A polgármester egy ajándékcsomaggal külön köszöntötte Kovács Károlyt, aki hamarosan az aranydiplomáját ünnepelheti, ugyanis Nyárád köztiszteletben álló háziorvosa 50 esztendeje szerezte meg orvosi végzettségét. A tapasztalt doktor meghatottan fogadta a köszöntést, egyúttal hozzátette, egy másik jubileum is közeleg, mivel nemsokára lesz fél évszázada annak, hogy megkezdte nyárádi praxisát. Kovács Károly úgy fogalmazott, amíg egészsége engedi, továbbra is szívesen szolgálja a falu lakosságát.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő rövid beszédében hangsúlyozta, mindig szívesen jön erre a településre, az itteni remek programokra. A kormánypárti politikus gratulált a falu vezetésének az eredményes munkához, a szemmel láthatóan gyarapodó községhez, nem utolsósorban pedig ahhoz, hogy ilyen jó kapcsolatot alakítottak ki Csiliznyáráddal. Kovács Zoltán hozzáfűzte: a magyar nyelv, a történelem, a kultúra összeköt minket, és mindez felülírja a trianoni határokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában