Búcsú nyitott pincékkel és kultúrprogramokkal

2019.09.16. 11:00

Szent István-napi programsorozat Nemesvitán

A hagyományos Szent István- napi bortúrán a vendégeket 12 pince fogadta, kitűnő minőségű borokat kóstolhattak. Az ebéd ideje alatt bordalokat énekelt a Vadkanok Nemzeti Dalárda, a túra alatt Krejczinger István és Marcona Péter harmonikázott.

Tóth B. Zsuzsa

Csali János polgármester mellett Fódi Ákos plébános, kezében a Szent Istvánt ábrázoló ikonnal Fotó: művelődési ház

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Másnap tekebajnokságra invitálták a falu apraját-nagyját. A felújított tekepályának mindenki örült, azt kora tavasztól késő őszig bárki használhatja.

Szent István ünnepén a templom előtti téren adott koncertet a veszprémi MH Légierő Zenekar Katona János karnagy vezetésével, a szentmisét Fódi Ákos celebrálta, ahogy 15 éve minden vasárnap és ünnepnapon. Mivel Nemesvitán húsz évvel ezelőtt szentelték pappá, és hamarosan 50. születésnapját ünnepli, a helyiek jókívánságát is átadta, és egy Szent Istvánról készült ikonnal köszöntötte Csali János polgármester.

A művelődési házban nyílt meg Vecsei János festőművész Krokodil a Balatonban című kiállítása, továbbá a szövőszakkör szőtteseit és Csüllög Júlia portréit és tájképeit tekinthették meg az érdeklődők. Vecsei János festményeit és rézdomborításait Szeitz Anett méltatta, az alkotásokhoz Herczeg-Vecsei Katalin írt haikukat. A plébánián az ünnepre kinyitottak az állandó kiállítások: a miseruhák tárlata, a sporttörténeti kiállítás, valamint Töreky András helytörténeti tárlata.

Csali János polgármester mellett Fódi Ákos plébános, kezében a Szent Istvánt ábrázoló ikonnal Fotó: Művelődési ház

Beszédében Csali János Szent István örökségéről szólt, majd a szépkorúakat köszöntötték. A köztiszteletben álló kőművesmestert, Kovács Pált 90. születésnapja alkalmából üdvözölte a polgármester. A megnyitót a Kinizsi Néptáncegyüttes és a Lesencetomaji Citerazenekar és Énekkar színesítette műsorával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában