Az utak ötödét már felújították

2019.10.01. 07:00

Veszprém élt a lehetőségekkel

A megyeszékhely elmúlt években tapasztalt fejlődése, hazai és nemzetközi elismerései a város közösségének sikere, emelte ki Porga Gyula polgármester lakossági fórumon tegnap.

Marton Attila

Porga Gyula (középen) a Fidesz–KDNP-s jelöltek körében

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Dózsa-iskolában tartott hétfői fórumon a polgármester a kormánypártok három képviselőjelöltjét is bemutatta. A Dózsavárost is érintő körzetekben Hegedűs Barbara és Halmay Gábor, a belvárosban Bázsa Botond indul a Fidesz– KDNP jelöltjeként. Porga Gyula kitért rá, az utóbbi kilenc évben, amióta Veszprémet vezeti, a város megragadta a lehetőségeket. Kiemelte, a település sikerének alapja a biztonság, legyen szó a városlakók egzisztenciális lehetőségeiről, a közbiztonságról vagy a közszolgáltatások minőségéről.

Porga Gyula elmondta, a Modern városok program révén mintegy százmilliárd forint fejlesztési forrás áll Veszprém rendelkezésére. Emlékeztetett, a program elemei közül már folyamatban van az uszoda építése, megtörténik a zeneiskola belső felújítása és a Petőfi Színház teljes megújítása. Sőt, teljesül a város régi álma, a Dózsavárost a Jutasi úti lakóteleppel összekötő völgyhíd megépítése. Erről elmondta, jövő év elejére elkészülhetnek a kiviteli tervek, és 2022–23 fordulójára megépülhet az Aranyosvölgyi-völgyhíd.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címről kifejtette, a program akkor lesz sikeres, ha a veszprémiek is aktív részesei lesznek a projektnek, amelynek keretében megújulhat és bővülhet a dózsavárosi könyvtár. A polgármester a város útfelújításai kapcsán elmondta, Veszprémben 164 kilométer a belterületi utak hossza, amelynek közel húsz százaléka újult meg az elmúlt kilenc évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában