vigadalom

2019.10.07. 07:00

Csabrendeken felvonulással és főzéssel ünnepelték a szüretet

A kettős ünnepen már kora reggel ínycsiklandozó illatok lengték be a művelődési ház környékét. Tizenegy csapat nevezett a főzőversenyre, ahol mindenki megkötés nélkül készíthette el a saját kedvenc ételét.

Tóth B. Zsuzsa

A nap egyik fénypontja a látványos szüreti felvonulás volt

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Kellemes szellő vitte hírül a lakóknak, hogy készül az ebéd. A közös ételbe bivalyhús került, melyből gulyás készült.

Az ünnepen a hálaadás sem maradt el, a templom harangjai hirdették, hogy kezdődik a szentmise, Bagi Ádám atya hálaadása a szőlőért és a jó termésért szólt. Délelőtt elindult a szüreti felvonulás. A kisbíró számot vetett az elmúlt évről, és elindította a menetet. A felvonuláshoz csatlakozott Csabrendek testvértelepülése, Nagyfödémes, továbbá lovasok, hintók, kistraktorok, quadok, táncosok színesítették a mulatságot.

A színpadnál délutántól előadások szórakoztatták a vendégeket. Fellépett a helyi zumbacsoport, a legkisebbeket Rudi bohóc várta, Farkas Szabina énekelt, és bemutatkozott Teddy maci, valamint a Kid Dance Táncegyüttes. Nem hiányozhattak a Humor Szünet színjátszói, Darvastó énekes-táncos csapata, az Örömtánc táncosai, a nagyfödémesi Dalolj Velünk Csoport tagjai.

A jó hangulathoz hozzájárulva napközben kisvonat vitte körbe a lakókat a településen, a légvárak pedig a gyerekek kedvét keresték. A finom ételek és italok sem maradhattak el, így számos finomságot kóstolhattak az odalátogatók. Az ünnep sztárja az Örökség zenekar volt. Késő este fényjáték koronázta meg a napot. Az este a Players zenekar báljával folytatódott.

A nap egyik fénypontja a látványos szüreti felvonulás volt
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A szervezők szerint azért fontosak ezek az ünnepek, hogy ne felejtsék el, az élet egyik legfontosabb értéke az összetartozás érzése, a közös élmények, amelyek egyre közelebb viszik őket egymáshoz. Az együtt főzés, a felvonulás, a fellépések, a közös játékok, énekek mind ezeket a célokat szolgálták e napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában