három ütemben valósult meg

2019.10.05. 07:00

Felújították az Újtelep főutcáját

Befejeződött a veszprémi Petőfi Sándor utca teljes megújítása, az utat pénteken adták át.

Marton Attila

Kétszázhúszmillióból újult meg a Petőfi utca Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Porga Gyula (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta, a nagy forgalmat elvezető út rossz állapotban volt, ezért 2017-ben elhatározták a teljes felújítását. A beruházás három ütemben valósult meg: a Jutasi út és Madách utcák közötti szakaszt 2017-ben újították fel, majd a munka idén nyáron előbb a Madách és Hársfa utcák közötti résszel, végül a Hársfa és Akácfa utcák közötti szakasszal folytatódott. A fejlesztéssel 660 méteren újult meg az út és a járdák. Csapadékcsatornát építettek, buszmegállókat alakítottak ki, megújították a zöldfelületeket és korszerűsítették a közvilágítást.

Kétszázhúszmillióból újult meg a Petőfi utca Fotó: Balogh Ákos/Napló

A városvezető kiemelte, a 220 millió forint költséget az önkormányzat bevételeiből finanszírozták. Porga Gyula felidézte, kilenc év alatt a veszprémi utak csaknem ötöde, 30 kilométer út újult meg városszerte. Emlékeztetett, a képviselő-testület 2011-ben döntött úgy, hogy a gépjárműadó teljes összegét útfelújításra fordítják, ezeket a forrásokat minden évben más bevételekből, pályázati összegekkel egészítették ki.

Némedi Lajos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, az Újtelep főutcájának felújítása régi vágya volt az ott lakóknak. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben a Petőfi utcáról nyíló kisebb utcák is megújulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában