Infotér konferencia

2019.10.17. 11:30

Jászai Gellért: Fókuszban a nemzetközi terjeszkedés

200-250 milliárd körüli árbevételt tud majd elérni a 4iG vállalatcsoport, kiegészülve a T-Systems-szel, hangsúlyozta Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója, aki Korányi G. Tamás tőkepiaci szakértő, magánbefektető, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője, és Turzó Ádám, a Portfolio.hu IT-szakújságírója, elemzője kérdéseire válaszolt Balatonfüreden, az Infotér konferencián, szerdán.

Kovács Erika

20191016 Balatonfüred Gyógy tér Infotér Konferencián megrendezendő 4iG pódiumbeszélgetés Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Jászai Gellért elnök-vezérigazgató a 4iG Nyrt. kilátásairól a hazai és regionális piacon, tőkepiaci tervekről, valamint a terjeszkedési lépésekről egyebek mellett kifejtette, „nagyon jó fázisban vagyunk a T-Systems-szel való akvizícióban, az átvilágítással elkészültünk. Megfeszített munkát végeztünk, három hónap alatt elvégeztünk egy száz milliárd feletti árbevétellel rendelkező, és több ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat átvilágítását, ami piacvezető az IT piacon”. Hozzátette, most véglegesítik a kereskedelmi megállapodást az eladóval, a Magyar Telekommal, és remélhetőleg ezzel pár hét alatt végeznek.

A 4iG tavalyi árbevételéről elhangzott, közel 15 milliárd, és idén a vállalatcsoport önmagában is ennél már jóval többet ér el, magasabb lesz az árbevétele. Így az idei féléves árbevétel már annyi, mint a tavalyi összes. Az idei évük tovább erősödik, amit majd a harmadik negyedéves adatoknál, november végén lehet látni, ugyanis számokról még nem lehet beszélni a tőkepiaci törvények, illetve jogszabályok miatt. Két-három éves távlatban, az említett tranzakció lezárása után a közös, vagy a nagy vállalatcsoport a 4iG, kiegészülve a T-Systems-szel 200-250 milliárd körüli árbevételt tud majd elérni.

-Tőzsdei társaság vagyunk, de annyit el lehet mondani, hogy a jövő két stratégiai eleme, hogy saját technológiai fejlesztéseink legyenek, fogalmazott az elnök-vezérigazgató. Ezért részt fognak venni több kutatás-fejlesztési programban is, ami a leginnovatívabb technológiákkal lesz kapcsolatos. A másik stratégiai célkitűzés a nemzetközi terjeszkedés, erről, illetve az együttműködésről több, a világ keleti és nyugat részéről való nagyvállalattal is tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában