Összefogással sikerült

2019.10.09. 11:30

Letették Balatonalmádi korszerű sportcentrumának alapkövét

Ünnepélyes keretek között tették le a város új sportközpontjának alapkövét tegnap, és elkezdték a terepmunkát. Keszey János polgármester az ünnepségen felidézte, hogy néhány éve a labdarúgó-egyesület vezetősége néhány szülővel együtt kérte segítségét egy lehetséges új pálya kialakítására.

Sági Ági

Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Kis Viktor tervező, Keszey János polgármester, Fülöp Tamás, a kivitelező Tomsec Bau Kft. igazgatója és Ács Attila labdarúgó-egyesületi elnök egy fiatal sportoló segítségével rakta le a reményeik szerint jövőre elkészülő létesítmény alapkövét

Fotó: Sági Ági/Napló

A Wesselényi strand mellett található, jelenleg is használt focipálya az év nagy részében használhatatlan, mert az a terület vizenyős, kicsit csapadékosabb időszakban áll rajta a víz. A gondolkodás az új pályáról elindult, és sikerült megvásárolni a Városgondnokság mögötti, alkalmasnak vélt területet.

A futballegyesület közben két alkalommal is sikeresen pályázott a Magyar Labdarúgó Szövetség taós forrásainak megszerzésére, amivel összesen 163 millió forintot nyert. Ehhez tett hozzá a város 152 millió forintot, de látszott, hogy ez még mindig kevés az építkezéshez.

– Kontrát Károly ország­gyűlési képviselőhöz fordultunk, és segítségével elértük, hogy a kormány 681 millió forinttal segítse a projektet. Így jött össze végül 997 millió forint, amelyből megvalósulhat itt egy nagyméretű műfüves és egy nagyméretű élő füves pálya villanyvilágítással, lelátóval, öltözőkkel, parkolókkal és a hozzá vezető úttal – mondta el a polgármester.

Fotó: Sági Ági/Napló

Az öltözőépület hőszivattyús, napelemmel felszerelt, energiatakarékos épület lesz. A pályák világíthatók lesznek, a műfüves pálya parafa töltésű lesz, ami ma az egyik legkorszerűbb, környezetbarát technológia.

Az ünnepségen Kontrát Károly méltatta a sportegyesület, az önkormányzat és a kormány összefogását. Elmondta, hogy a játék a legszebb kommunikáció az emberek között, ami most új teret kaphat Almádiban. Az alapkőletételnél egy időkapszulát is elhelyeztek, melyben a sportközpontra vonatkozó iratok mellett a Veszprém megyei Napló keddi számát is elhelyezték.

Kontrát Károly képviselő, Kis Viktor tervező, Keszey János polgármester, Fülöp Tamás, a kivitelező igazgatója, Ács Attila egyesületi elnök és egy fiatal sportoló rakták le a alapkövet Fotó: Sági Ági

Balatonalmádiban két felnőtt és tíz utánpótlás gyerekcsapat működik, közel 300 embert érint a sportközpont. A kivitelezésre 13 hónap áll rendelkezésre, így remélhetőleg bő egy év múlva a focisták már az új pályákon rúghatják a bőrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában