elismerés

2019.10.29. 11:00

Ökoiskola címet kapott a várpalotai intézmény

Ökoiskola címet kapott a napokban a PSZC Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a Honvédelmi Sportszövetségtől pedig elismerő oklevelet és értékes sportszercsomagot vehetett át a várpalotai intézmény igazgatója.

Szabó Péter Dániel

A várpalotai diákok már ki is próbálták a most kapott új sporteszközöket Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Egy sikeres pályázat benyújtásának eredményeként Ökoiskola címet kapott a várpalotai középiskola. Budapesten, a Balassi Intézetben rendezett ünnepségen az intézmény képviseletében Márcsik Sándor igazgatóhelyettes vette át az oklevelet Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkártól.

Az Ökoiskola cím odaítélése a Faller középiskola fenntarthatóság jegyében tett erőfeszítéseinek és jövőbeli vállalásainak elismerése. Pályázatukban mindennapi gyakorlatként vállalták tanulóik környezettudatossággal, fenntarthatóságra neveléssel, környezeti és egészségneveléssel, globális felelősségvállalással kapcsolatos ismereteinek bővítését.

A Honvédelmi Sportszövetséggel (HS) való kiváló kapcsolattartásért és az elmúlt tanévben a HS által szervezett programokon végzett kimagasló szakmai színvonalú munkáért elismerő oklevélben részesült a Faller. Az oklevél mellett sportszercsomagot is átvehetett az intézmény igazgatója, Hajdu István.

A várpalotai diákok már ki is próbálták a most kapott új sporteszközöket Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A csomagban lévő eszközöket már ki is próbálták a várpalotai diákok az őket a versenyekre felkészítő tanáruk, Lepsényi Klára instruktor felügyelete mellett. A sporteszközök között található például edzőheveder, balance trainer, miniband, dynair, koordinációs létra, kettlebel szett, valamint polifoam szőnyeg és jelzőmez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában