Csapatversennyel avatták fel

2019.10.09. 07:00

Pétanque-pályát vehettek birtokba a magyargencsiek a közelmúltban

A helyi iskolások Présing Balázs tanító kezdeményezésére már több mint egy éve foglalkoznak a sportággal.

Polgár Tibor

Az első magyargencsi pétanque-bajnokságon 17 háromfős csapat vetélkedett egymással Fotó: Magyargencs önkormányzata

A pétanque francia eredetű golyójáték. A magyargencsi pálya kialakítása a szülők és a gyerekek érdeklődése, támogatása nyomán valósult meg, miközben fontos cél volt, hogy megfelelő versenykörülményeket teremtsenek a sportághoz – tudtuk meg Présing Balázstól.

A helyi önkormányzat, a Magyargencsi Sportegyesület, a Magyar Agrárgazdaságért és Élhető Vidékért Alapítvány, egy bank, valamint egy áruházlánc segítségével, illetve szülői összefogással készült el a pétanque-pálya. A nyolc pályából álló sportterületet a magyargencsi Vargha Gyula Református Óvoda és Általános Iskola udvarán építették meg.

Az első magyargencsi pétanque-bajnokságon 17 háromfős csapat vetélkedett egymással
Fotó: Magyargencs önkormányzata

Az átadóünnepségen Boros Tamás, Magyargencs polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Móricz Attila lelkipásztor áldását követően elkezdődött az I. Magyargencs Kupa nevű triplett pétanque csapatverseny. Nemesgulácsról, Pecölről, Sárvárról, Szigligetről és Zalahalápról érkeztek versenyzők a megmérettetésre, amin a házigazda falu is képviseltette magát. Három korosztályban összesen 17 háromfős csapat vetélkedett egymással.

A pályaavató bográcsozással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában