Figyelemfelhívó cédulák

2019.10.12. 07:00

Pozitív gondolatok kerültek a középpontba Tapolcán a lelki egészség napján

A lelki egészség világnapja alkalmából október 10-én a Lelki Egészségközpont (LEK) dolgozói pozitív gondolatokat fogalmaztak meg és helyeztek el kis cédulákon a város több mint négyszáz pontján.

Tóth B. Zsuzsa

Magvas Zoltán egy cédulával a tóparton

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Magvas Zoltán szakmai vezetőtől megtudtuk, hogy a központ egy figyelemfelhívó megmozdulás keretében szeretett volna valamilyen felhívást intézni a városlakókhoz és a Tapolcán megfordulókhoz a jeles napon, így született az üzenetek ötlete. A cédulákat a belvárosban és a város külső területein helyezték el a központ dolgozói 9-én este.

– Testi betegségeinkkel gyakran foglalkozunk, de fontos tudni, hogy majdnem minden testi betegség mögött lelki okok húzódnak. Az akció elsődleges célja, hogy felhívjuk Tapolca lakosságának figyelmét a lelki egészség, a mentálhigiéné fontosságára. Ennek apropójából a LEK munkatársai pozitív üzeneteket helyeztek el Tapolca utcáin.

Ha valaki az üzenetet magáénak érzi, elviheti magával, kirakhatja otthonában, hogy mindennap szembesüljön „önmaga értékességével”, a lelki egészség fontosságával – mondta Magvas Zoltán. A cédulákon elhelyezett üzenetek közül néhány: „A rosszat mindig a jó váltja fel”; „Ha egy jelre vártál, akkor ez az”; „Adj hálát a mai csodálatos napért”.

Magvas Zoltán egy cédulával a tóparton
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A cédulák némelyike már a felhelyezését követő napon gazdára talált, többen elvitték őket magukkal, illetve felragasztották a babakocsira séta közben, mások pedig lefényképezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában