születésének 200. évfordulója

2019.10.28. 07:00

Reguly nyomában – Vetélkedőt tartottak Zircen

Reguly nyomában címmel a Reguly Antal születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett vetélkedő második fordulójára került sor a minap.

Kelemen Gábor

A hétpróba egyik állomásán, a Reguly-szobornál Reguly Antal nevének betűiből kellett új szavakat megalkotni Fotó: Kelemen Gábor

Fotó: Picasa

A vetélkedő ünnepélyes megnyitójának a városháza adott otthont. A részt vevő csapatokat Ottó Péter polgármester és a szervezők, az Erdélyi Baráti Kör Egyesület, a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület, a Reguly Antal Múzeum és a Népi Kézműves Alkotóház képviselői köszöntötték. A verseny célja az volt, hogy a jubileum évében sokat és sokféleképpen foglalkozzanak Re­gulyval a fiatalok, határainkon belül és azon túl, s közben ismerkedjenek is egymással, jól érezzék magukat.

A három helyi iskola mellett Zirc határon túli testvértelepülései, Barót és Dercen iskolái is elfogadták a meghívást, s Szombathelyről is érkezett egy csapat az ottani, Reguly Antal nevét viselő iskolából. A vetélkedő hétpróbával kezdődött, Regulyval kapcsolatos feladványokat kellett megoldani a különböző állomásokon. Majd a második napon a Reguly múzeumban folytatódott a verseny írásbeli és interaktív feladatokkal.

A vetélkedőn a következő eredmények születtek: általános iskolás kategóriában első a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Középiskolás kategória: első a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (Zirc). Különdíjat kapott a zsűri elnökétől a Baróti Gaál Mózes Iskola csapata.

A hétpróba egyik állomásán, a Reguly-szobornál Reguly Antal nevének betűiből kellett új szavakat megalkotni Fotó: Kelemen Gábor

A gyerekek ötletesen, felkészülten oldották meg a feladatokat, ami komoly fejtörést okozott a zsűrinek a pontozásnál. A résztvevők megkoszorúzták Reguly Antal szobrát a Rákóczi téren, bejárták a nyáron átadott Reguly Antal Emlékút egy szakaszát, és táncházat is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában