akaraterő, kitartás, közösségi szellem

2019.10.03. 11:00

Sportparkkal gazdagodott Zirc

Egy 2016-ban benyújtott nyertes pályázatnak köszönhetően sportparkot avattak a hosszúréti szabadidős és sportterületen.

Müller Anikó Hanga

A diákok Bíró Aida és Schindler Balázs szakmai irányítása mellett ismerkedtek a sportszerekkel Fotó: Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

Kovács Zoltán választókerületi országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében a pályázat céljáról szólt.

– Felmérések szerint a magyar fiataloknak – akiknek több mint fele túlsúlyos – csupán tíz százaléka sportol rendszeresen. Amikor a sportparkok létesítésére kiírtuk a pályázatot, az volt a cél, hogy ezen változtatni kell. A mintegy 3200 település közül 2000 pályázott. A sportparkokban együtt lehetnek a családok, baráti körök. Az sem utolsó szempont, hogy aki sportol, az az életben, a tanulásban, a munkában is jobban megállja a helyét, mert a sporthoz akaraterő, kitartás, közösségi szellem kell – mondta az országgyűlési képviselő.

A diákok Bíró Aida és Schindler Balázs szakmai irányítása mellett ismerkedtek a sportszerekkel Fotó: Müller Anikó Hanga

Ottó Péter polgármester jó hírt jelentett be. Két sportparkra nyújtották be pályázatukat, s mindkettő elbírálása pozitív volt. A másik a cigánydombi játszótér mellett épül majd, várhatóan jövő tavasszal vehetik birtokba a sportolni vágyók.

A tizenhat elemből álló létesítmény avatásán a szereken végezhető gyakorlatokat a világbajnoki bronzérmes testépítő pár, Bíró Aida és Schindler Balázs mutatta be. Hangsúlyozták, a testedzés megkezdése előtt elengedhetetlen a bemelegítés, a hosszú ujjú sportöltözet, hogy az izmok melegen maradjanak, fontos a gyakorlatok sorrendje és a megfelelő folyadékpótlás.

Az avatáson az általános iskola és a két középiskola diákjai is jelen voltak, a kicsik érdeklődéssel figyelték a bemutatót, a nagyobbak pedig kipróbálhatták a sportszereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában