Egy kis falu nagy ünnepe

2019.10.02. 11:30

Szebb és korszerűbb lett a pápakovácsi önkormányzati hivatal épülete

Közel 30 millió forintból megújult a Pápakovácsi Közös Önkormányzati Hivatal épülete. A többek között energetikai korszerűsítéssel fejlesztett 120 éves ingatlant Kovács Zoltán országgyűlési képviselő adta át.

Polgár Tibor

Burghardt Ferenc polgármester, Nagy Szabolcs, a kivitelezést elvégző cég vezetője, Kissné Szántó Mária jegyző, valamint Kovács Zoltán országgyűlési képviselő (balról jobbra) a nemzeti színű szalag átvágásával átadja a felújított hivatalépületet Fotó: Pápakovácsi önkormányzata

Fotó: Pápakovácsi önkormányzata

Az átadóünnepségen Burghardt Ferenc, Pápakovácsi polgármestere beszédében visszatekintve elmondta: sikeres pályázatot nyújtottak be a Belügyminisztériumhoz a kötelező önkormányzati feladatokat ellátó intézmények fejlesztését, felújítását célzó kiírásra, ezáltal pedig 28,5 millió forint forrást nyertek el a hivatalépület rekonstrukciójára. A beruházáshoz a település mintegy 1,5 millió forint önrészt tett hozzá.

– Már nagyon vártuk ezt a rekonstrukciót, ugyanis ezen az épületen 1981-ben volt az utolsó nagyobb felújítás. A mostani munkálatok alkalmával többek között megújult az ingatlan tetőhéjazata, hőszigetelést kapott a homlokzat és a födém, a szakemberek kicserélték a nyílászárókat, valamint napelemes rendszert építettek ki. Emellett megújultak a közös helyiségek, például burkolatcserék történtek, új festést kaptak a belső falak, és a vizesblokk rekonstrukcióját is elvégeztük – sorolta a polgármester. Burghardt Ferenc hozzátette, a nagyszabású beruházás keretében modernebbre cserélték az intézmény mindkét kazánját, ezáltal hatékonyabb energiafelhasználásúvá vált az épület. Három iroda felújítása már nem fért bele a projekt költségvetésébe, azonban a polgármester szavai szerint rövid időn belül ezeknek a helyiségeknek a rekonstrukcióját is elvégzik, saját forrásból.

Burghardt Ferenc polgármester, Nagy Szabolcs, a kivitelezést elvégző cég vezetője, Kissné Szántó Mária jegyző, valamint Kovács Zoltán országgyűlési képviselő (balról jobbra) a nemzeti színű szalag átvágásával átadja a felújított hivatalépületet Fotó: Pápakovácsi önkormányzata

Kovács Zoltán köszöntőjében kiemelte, a fejlesztés nyomán emelkedik Pápakovácsiban a hivatali ügyintézés színvonala, az intézmény munkatársai korszerűbb körülmények között szolgálhatják a lakosságot, az épület működtetése és fenntartása pedig sokkal gazdaságosabbá válik. Az országgyűlési képviselő gratulált a falu vezetésének az elmúlt időszakban elért eredményekhez, a község fejlődéséhez.

A közös önkormányzati hivatal átadását ünnepi műsor is színesítette, amiben közreműködött Vadkerti Imre, a Kormorán zenekar énekese.

Burghardt Ferenc a Naplónak nyilatkozva kifejtette, az elmúlt esztendőkben számos beruházást megvalósítottak, elsősorban pályázati forrásból. Ezek között megemlítette az orvosi rendelő tetőzetének cseréjét, a mellette létrehozott parkolót. A polgármesteri hivatal előtt ugyancsak építettek egy parkolót, míg Pápakovácsi Partos településrészén kialakítottak egy közösségi teret, ami alkalmas rendezvények lebonyolítására. A falu kicserélte az iskolabuszát egy korszerűbbre, elvégezték a település ravatalozónak teljes külső és részleges belső felújítását, valamint a csapadékelvezető árkok részbeni rekonstrukcióját. Emlékművet avattak az 1956-os forradalom tiszteletére, nem utolsósorban pedig közösségi házat alakítottak ki a község használaton kívüli orvosi lakásából.

– Mindemellett járdákat is megújítottunk, és tervezzük további szakaszok felújítását. A Magyar Falu Program keretében 2,7 millió forintot nyertünk el orvosi eszközök beszerzésére. Elbírálás alatt van még egy óvodafejlesztésre és egy útfelújításra benyújtott pályázatunk, illetve egy olyan, ami közterületi karbantartást szolgáló eszközök beszerzésére irányul – zárta gondolatait Burghardt Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában