Felejthetetlen élmény

2019.11.14. 07:00

Hollandiában tölthettek néhány napot az ajkai tanulók

Diákok és pedagógusok tölthettek Hollandiában nhány napot az Erasmus+ programnak köszönhetően az ajkai Bánki Donát középiskolából.

Borsos Renáta

Az ajkai diákoknak öröm volt megismerkedniük a holland kultúrával

Forrás: Iskola

Az intézmény 10. g osztályos tanulója, Poczai Dávid lapunknak elmondta, a Rotterdam melletti településre, Schie­damba szólt a meghívásuk. A holland házigazdák kedves, vendégszerető emberek, akik iskolájuk bemutatásán túl rengeteg programot szerveztek számukra.

– Modern iskolában jártunk. A holland diákok tananyaga között szerepel a főzés, a fényképészet, a média. Az előbbit magunk is kipróbálhattuk, nazit főztünk ebédre, amely itthon is nagy sikert aratott. Maradandó élményünk, hogy a többszintes épület tetejéről lehetőségünk nyílt mászókötéllel lemászni. Tanítottak minket hollandul, amely egy nehéz, számunkra furcsa, de érdekes nyelv. Hajóval bejártuk a várost. Rotterdami kirándulásunk alkalmával felmentünk az Euromast nevű toronyba, ahonnan csodálatos panoráma tárult elénk.

Ellátogattunk a Royal Flora Holland virágüzembe. Madurodamban, a holland szabadtéri makettparkban izgalmas volt látni Rotterdam és Hollandia tájainak és híres épületeinek kicsinyített mását. Vendéglátóink az adrenalin-utánpótlásunkról is gondoskodtak, az eftelingi vidámparkban remekül szórakoztunk. Összességében érdekes volt megismerni egy másik kultúrát, mentalitást – mondta Poczai Dávid.

Az ajkai diákoknak öröm volt megismerkedniük a holland kultúrával
Fotó: Iskola

A diák hozzátette: a holland tanulókkal és tanárokkal való kommunikációt megkönnyítette az E-MATE applikáció. A 888 kiejtése komoly problémák elé állította Poczai Dávidot, amin nagyon jól mulattak mindannyian. Az angol nyelven történő kommunikáció által az egy hét alatt sokat fejlődött az ajkai diákok szóbeli nyelvtudása. Tavasszal az ajkaiak látják vendégül a holland diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában