Orvosi figyelőszolgálat

2019.11.05. 07:00

Ki kap ingyen védőoltást?

Közel ötven háziorvos vesz részt az influenzafigyelő szolgálat munkájában megyénkből.

Marton Attila

Debrecen, 2016. november 23. Dézsi Ágnes háziorvos influenza elleni védõoltást ad be egy páciensnek Debrecenben 2016. november 23-án. Az idei szezonban a 60 éven felüliek és a rizikócsoportba tartozók védõoltásához 1,3 millió adag térítésmentes influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: Czeglédi Zsolt / MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A napokban Veszprém megyében is megkezdte működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt influenzafigyelő szolgálat, tájékoztatta lapunkat a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A megyében 47 háziorvos vesz részt a munkában. A szakemberek jelentései alapján végzett becslés szerint állapítható meg, hányan fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A szervezet közleményében kiemelte, a kormány országos szinten 1,3 millió adag oltóanyagot biztosít azoknak, akik életkoruk vagy egészségi állapotuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, vagy akik átadhatják a vírusokat a veszélyeztetett csoportba tartozóknak. Veszprém megyébe 46 ezer térítésmentes vakcina került, amelynek kiszállítását idén is a megyei kormányhivatal koordinálta.

A térítésmentes védőoltásra jogosultak körébe változatlanul a 60 éven felüliek mellett az egészségügyi dolgozók, az ápolást, gondozást nyújtó egészségügyi és szociális intézmények dolgozói, a baromfi-feldolgozókban és vágóhidakon dolgozók, valamint a sertés és baromfi tartásával, továbbá ezen állatok szállításával foglalkozók tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában