Fejlesztés játékosan

2019.11.12. 07:00

Új ismereteket szerezhettek az ajkai óvónők

A drámapedagógia, amelynek Ajkán is komoly hagyománya van, az óvodák egyik módszere, amellyel sikeresen és a gyerekek számára örömteli módon végzik a fejlesztést az óvodapedagógusok.

Tisler Anna

A résztvevők eljátszották a hósármányjátékot

Fotó: Györkös József

A Veszprém Megyei Drámaműhely rendszeresen képzéseket tart, hogy segítse a szakterületen dolgozók munkáját. Az őszi foglalkozásnak a Hétszínvirág óvoda adott otthont.

Köszöntőjében Ráczné Németh Csilla, az Ajka Városi Óvoda intézményvezetője, aki maga is képzett drámajáték-vezető, kiemelte, hogy a városban régi hagyományokkal rendelkezik a drámapedagógia-oktatás, képzett drámapedagógusuk is van, Németh Zoltánné, aki a tehetségműhelyben is foglalkozott gyerekekkel.

Szerdahelyiné Lőrincz Nóra közművelődési referens hozzátette, hogy a megyében is régi módszer a drámapedagógia, Ajka az egyik olyan hely, ahol ma is nagyon jól működik. Az intézet rendszeres képzéssel járul hozzá ahhoz, hogy a szakemberek elmélyíthessék tudásukat, megismerkedhessenek egymás módszereivel, eredményeivel.

A résztvevők eljátszották a hósármányjátékot
Fotó: Györkös József

Két foglalkozáson szereztek új ismereteket a szakemberek. Kunné Darók Anikó drámapedagógus vezetésével a hósármányjátékot sajátították el, majd Szabadi Melinda drámapedagógus a drámapedagógia eszközeiről tartott előadást.

A programot, amelyen zirci, ajkai és pápai óvodapedagógusok vettek részt, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában