szeptemberben kezdte az egyetemet

2019.12.20. 14:04

A veszprémi Zonta Club volt lovassys diákot támogat

Pénteken adta át a veszprémi Zonta Club elnöke, Sulákné Hontai Mária Somogyvári Lilla Virágnak a szervezet támogatását.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A ZONTA Club Veszprém 25 éves évfordulója alkalmából megrendezett kiállítás művészeinek felajánlásából, az adományozók által adott kétszázezer forintos támogatást adták át a Gizella Hotelben a Lovassy László Gimnáziumban végzett Somogyvári Lilla Virágnak.

Sulákné Hontai Mária, a Zonta Club Veszprém elnöke adta át Somogyvári Lilla Virágnak a tanulmányai támogatására összegyűjtött adományt Fotó: Balogh Ákos/Napló

A tapolcai származású lány egyetemi tanulmányait szeptemberben kezdte el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi biztonság és védelempolitikai szakját. A fiatal lány mindkét szülőjét elvesztette, de szorgalmasan tanul, hogy miután munkát szerzett kilenc éves húgát magához vehesse. A Zonta Club Veszprém Lilla tanulmányait szeretné támogatni ezzel a felajánlással. A kiállítás, melyből az adomány összegyűlt B. Hegedüs Piros, Debreczeny Zoltán, Holányi Julianna, Kádár Tibor, Marton Tamás és Vágfalvi Ottó lányának felajánlásával jöhetett létre.

A sajtótájékoztatón a szervezet újabb adománygyűjtő akciót jelentett be a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály részére. Sulákné Hontai Mária elmondta, egy laparoszkópos műtétekhez használt műszer beszerzését támogatnák, amely lehetővé tesz olyan korszerű műtéti megoldást, ami után gyorsabb a gyógyulás és a műtétek kevesebb megterhelést jelentenek a betegek számára

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hozzátette, közel hatvanezer ember él Veszprémben, aminek közel a fele nő. A műszer a miómák műtéti eltávolításában nyújthatna segítséget, tíz nőből három érintett a problémában, jelenleg is rengetegen várnak ilyen műtétre. – Ha minden nő a városban csak ezer forinttal hozzá tudna járulni a műszer megvásárlásához, máris összegyűlne elegendő pénz – tette hozzá a Zonta Club Veszprém elnöke.

A szervezet az adományokat a honlapjukon feltüntetett számlaszámon gyűjti „kórház” megjelöléssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában