A belváros ünnepi fényei

2019.12.05. 11:00

Adventi díszkivilágításban gyönyörködhetnek a pápaiak

Több évre előre megvan már a felajánlás a város karácsonyfájára, idén egy kilencméteres ezüstfenyőt állítottak fel a Fő téren – tudtuk meg Bakó Istvántól, a pápai Városgondnokság vezetőjétől.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Városgondnokság munkatársai november elején nekiláttak a belvárosban az ünnepi fények felszerelésének, hogy az adventi időszak kezdetére már gyönyörködhessenek a díszkivilágításban a pápaiak.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Fő téri lámpaoszlopok és fák mellett a Kossuth utca, a Deák Ferenc utca és a Márton István utca is ünneplőbe öltözött.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

– A Fő téren a fák növekedése miatt értelemszerűen bővítenünk kellett a fényfüzéreket, emellett újdonság, hogy a Fő utcán található 12 kandelábert is ünnepi fényekkel láttuk el – tette hozzá Bakó István.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Fő téren egy kilencméteres ezüstfenyőt állítottak és díszítettek fel a Városgondnokság munkatársai, illetve az adventi hétvégéknek otthont adó Esterházy-kastély udvarán ugyancsak helyet kapott egy fenyő, szintén lakossági felajánlás útján.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A csatolt településrészeken, Kéttornyúlakon, Tapolcafőn és Borsosgyőrön öt-öt kandeláberdíszt helyeztek el, ahogy tavaly is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában