Adni jó!

2019.12.31. 19:46

Három kislány ajándéka a pápai kórház gyermekosztályának

Több mint 30 plüssmackót adott ajándékba a pápai Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályán gyógyuló gyerekeknek Vanessza, Viki és Irénke, akiknek az otthonteremtését széles körű összefogás segíti.

Polgár Tibor

Irénke és két unokatestvére, Vanessza és Viki több mint 30 plüssmackót adott ajándékba a pápai Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályán gyógyuló gyerekeknek

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Mint ismert, a Napló 2019 karácsonya előtt a vaszari Kelemen család megsegítésére ajánlotta fel hagyományos év végi adománygyűjtését, és lapunk kampánya során csaknem 1,3 millió forint gyűlt össze olvasóinknak köszönhetően. Emellett a Kelemen Tímeát és az általa nevelt három gyermeket támogató civil összefogás karitatív akciója eddig több mint egymillió forintot eredményezett, a Veszprémi Petőfi Színházban tartott jótékonysági koncertnek pedig 210 ezer forint volt a bevétele, továbbá önzetlen, jóakaratú emberek számos tárgyi felajánlással is segítették a családot.

A feléjük irányuló sok-sok támogatás nagyon megérintette a négyéves Vanesszát, az ötesztendős Vikit és a 15 éves Irénkét, akik elhatározták, hogy igyekeznek visszaadni valamit ebből a rengeteg szeretetből. Úgy döntöttek, a náluk felhalmozódott plüssmacikból kiválasztják a legszebbeket, amiket aztán eljuttatnak a pápai kórház gyermekosztályára, hogy segítsenek az egészségügyi intézményben gyógyuló kis betegeknek a felépülésben. A cél az volt, hogy a gyermekosztály mindegyik betegágyára legalább két játék kerüljön. Tímeáék a felajánlott plüssmackók előkészítésében, tisztításában és szállításában is számíthattak a nekik segítő civil összefogás tagjaira, így a Kelemen lányok ajándéka még karácsony előtt célba ért.

Irénke és két unokatestvére, Vanessza és Viki több mint 30 plüssmackót adott ajándékba a pápai Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályán gyógyuló gyerekeknek
Fotó: Polgár Tibor/Napló

Összességében jelenleg mintegy 900 ezer forint hiányzik ahhoz, hogy a gecsei házikójuk életveszélyessé válása után végérvényesen megoldódjon Vanessza, Viki és Irénke lakhatása az 55 négyzetméteres, külön fürdőszobával rendelkező vaszari ház kifizetésével. A 3,5 millió forintba kerülő, önkéntes szakemberek segítségével szépen rendbe rakott ingatlan teljes mértékben a három gyermek javát szolgálja, az ő tulajdonuk lesz, és nem lehet eladni addig, amíg mindannyian nagykorúvá nem válnak – persze utána sem kötelező értékesíteni, a lányok felnőttként közösen dönthetnek majd a ház sorsáról. A pénzbeli adományokat egy szigorúan ellenőrzött, úgynevezett technikai bankszámlaszámra fogadják, ami zárolódik, ha összegyűlt a 3,5 millió forint.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Aki tud és szeretne segíteni Vanesszának, Vikinek, Irénkének, valamint Tímeának abban, hogy a még hiányzó összeg összegyűljön a vaszari házuk vételárára, felajánlásait a Takarékbank Zrt. 50420685-10001916 számú számlájára juttathatja el. Név és közlemény: Kelemen Ház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában