Füredkult városi karácsony

2019.12.19. 20:01

Karácsonyi üzenet: legyen szeretet a lelkünkben!

Felgyorsult az idő, megváltozott a világ, elfeledkezünk az advent lényegéről: nem a pénz, az ajándék a fontos, hanem a Megváltó születése, mondta Molnár Judit képviselő, bizottsági elnök a Füredkult városi karácsonyán, a Vaszary Villa kertjében, csütörtökön este, ahol a helyi Lions Club adományát is átadták.

Kovács Erika

20191219 Balatonfüred Vaszary Villa karácsonyi ünnep, gyűjtés átadás Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Köszönettel szólt Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult ügyvezető igazgatója a kulturális csoportok, intézmények, a civilek idei munkájáról, a közös ünneplésről, majd Molnár Judit kiemelte, gyermekkori emlékeiben fagyos, hószagú, áldott karácsonyok élnek, és örömteli, csöndes, békés adventi várakozás, meg vaníliaillatú sütemények, festett aranydiók, ezüstpapír díszek.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

–Mindez eltűnt, és van plaza tülekedő, hajszolt, magányos emberekkel, fogalmazott a képviselő. Hozzátette, az ünnepre pedig készülni kell! Szép ruhában, tiszta szívvel. Kérdés, őrizzük-e a múltunkat, emlékeinket, hagyományainkat? Átgondoltuk-e életünket, kapcsolatainkat? Törődünk-e eleget szeretteinkkel, elesett, magányos rokonokkal, ismerősökkel? Van-e időnk ápolni barátságainkat, mosolygunk-e néha?

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Rácsodálkozunk-e a virágra, erdőre, a Balatonra? A szónok Pál apostolt idézve a szeretetre helyezte a súlyt, majd azt mondta, örüljünk, hogy együtt itt vagyunk, a lelkünkbe a béke, szeretet költözzön! Az ünnepi gondolatok után Horváth Ágnes, a Balatonfüred Lions Club elnöke adomány csomagot adott át Komárominé Polgár Judit csoportvezető védőnőnek.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ajándékot a helyi vállalkozók, kereskedők körében gyűjtötték össze a rászorultaknak, akiknek Gáspár Ákos képviselő viszi el a mintegy félmillió forint értékű vásárlási utalványt, tartós élelmiszert a rászorultaknak. Az ünnep szép mozzanatát adta, amikor a helybeli vegyes karral a megjelentek, közöttük gyerekekkel közösen énekeltek karácsonyi dalokat, majd a maradék díszeket elhelyezték a karácsonyfán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában