Békesség a szívekben

2019.12.17. 07:00

Meggyújtották a harmadik gyertyát a veszprémi adventi koszorún

Brányi Mária alpolgármester és Felker Zsolt káplán gyújtotta meg a harmadik gyertyát a Szentháromság téren elhelyezett adventi koszorún a hétvégén.

Juhász-Léhi István

Felker Zsolt és Brányi Mária gyújtotta meg a harmadik gyertyát

Fotó: Penovác Károly/Napló

Brányi Mária azokra az értékekre hívta fel a figyelmet, amelyek körülvesznek bennünket. Ez a család és a barátok, és szerinte annál nagyobb öröm nem érhet minket, mint az, hogy ezekben a közösségekben társaink vannak, akikkel együtt tudunk jövőt építeni, tervezni. Az alpolgármester örömmel idézte fel az eseményen a Bárczi-gálát és azt a nem mindennapi szeretetet, amelyet tapasztalt. Elmondta: a szeretet tette utánozhatatlanná azt az estét, hiszen a jelenlévők szíve békességgel telt meg.

Ez az, amit nem lehet pénzért megvenni, csak egymásnak tudjuk adni, mondta a városvezető, aki hozzátette, hogy érdemes úgy élni, hogy a szívünk minél többször teljen meg békességgel és szeretettel.

Felker Zsolt káplán arról beszélt, hogy ez a vasárnap az öröm vasárnapja, és ilyenkor megkérdezzük Istent: miért van ennyi szenvedés és magány?

Jézus születése által azonban Isten velünk van, ezért többé nem vagyunk egyedül, fogalmazott Felker Zsolt. Bármi is van az életben, mindig tudnunk kell mosolyogni, amihez az erőt Istentől kapjuk, aki a szívünkbe költözik. Arra kérte a jelenlévőket, hogy karácsony előtt bocsássunk meg egymásnak, teremtsünk biztonságot a másik számára.

Felker Zsolt és Brányi Mária gyújtotta meg a harmadik gyertyát
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját a tervek szerint december 21-én, szombaton 16 óra 30-kor Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula nyugalmazott érsek gyújtja majd meg a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában