összefogással segítenek

2019.12.17. 20:00

Több mint száz rászoruló karácsonyát teszi szebbé a Balatonkenesei Városvédő Egyesület

A napokban állították össze azt a több mint ötven dobozt, melyet december 22-én, karácsony előtt fognak szétosztani a rászoruló családok között a településen a Balatonkenesei Városvédő Egyesület tagjai.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az egyesület az elmúlt évben sem tétlenkedett, hiszen, ahogyan arról a Naplóban is beszámoltunk összefogásból és felajánlásokból valósították meg a Tátorján Meseteret, amelyet Kő Boldizsár művész tervezett és valósított meg a városvédők segítségével.

Szabó Tamás, a Balatonkenesei Városvédő Egyesület elnöke elmondta, minden évben karácsony környékére tervezik az adományozást, hiszen ebben az időszakban talán még fontosabb, hogy figyeljünk egymásra. Minden egyes csomagba került liszt, tartós tej, étolaj, 4 féle száraztészta, kristálycukor, szaloncukor, rizs, savanyúkáposzta, alma, narancs, porcukor, többféle konzerv, csokoládék, levesporok, teák és szörp. Ahol több gyermek is él, ott annyival többet kapnak mindenből.

– Évről-évre olyan családoknak próbálunk meg segíteni, akik nehéz körülmények között élnek, legyen szó többgyermekes családról, vagy egyedül élő idősekről. Az idei évben 57 családot ajándékozunk meg karácsonyra, tehát összesen 139 ember ünnepét könnyíthetjük meg. December 22-én, vasárnap szállítjuk ki a csomagokat, amikbe aznap még friss kenyér, töltöttkáposzta és füstölt áru is kerül. Idén több felajánlás érkezett, mint tavaly, így kicsivel gazdagabb karácsonnyal tudunk kedveskedni ezeknek az embereknek – tette hozzá Szabó Tamás.

A Balatonkenesei Városvédő Egyesület tagjai az adománykosarak tartalmát gondosan válogatták össze
Fotó: Balogh Ákos/Napló

- A Balatonkenesei Városvédő Egyesület célkitűzése, hogy a rászoruló családokkal is foglalkozzon. Noha van Balatonkenesén szociális szolgáltató, akik példaértékű munkát végeznek, azonban vannak olyanok, akik szégyellik a helyzetüket, vagy mentálisan nincsenek olyan helyzetben, hogy igénybe vegyék a támogatásukat. A mi célunk, hogy ezeket a családokat felkutassuk, és segítsük őket – mondta el Kocsis Jenő, a Balatonkenesei Városvédő Egyesület tagja.

Koczor Huba, a Balatonkenesei Városvédő Egyesület elnökségi tagja hozzátette, kevés olyan település van, ahol ennyi aktív ember össze tud fogni egy nemes célért, de Kenesén minden évben megmozdulnak az emberek, hogy szebbé tehessék a rászorulók karácsonyát.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kezdeményezés szlogenje, hogy „adni jó”, ehhez hűen pedig száz-százötven városvédő munkálkodott azon, hogy az adomány-csomagok időben elkészülhessenek. Szabó Tamás elmondta, az egyesület tagjai egész évben nyitott szemmel járnak, odafigyelnek a településen élőkre, így tudják, kinek lehet szüksége a segítségre. Helyi vállalkozók, cégek, szállodák és magánszemélyek is évről évre adnak felajánlásokat, de még Tiszakécskéről is akad támogató, aki régóta színesíti savanyúságokkal az adományok sorát. Az adományozás már több mint tíz éve tart a településen, kezdetben Kocsis Jenő szervezésében, az utóbbi három évben pedig a városvédők összefogásával valósulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában