jubileum

2019.12.06. 11:00

Változatos programokkal ünnepelt a pápai Petőfi gimnázium

Jubileumi ünnepi hetet tartott a pápai Petőfi Sándor Gimnázium november végén különféle vetélkedőkkel, sport- és egészségnappal, gálaműsorral, pályaválasztási nappal.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Petőfi Sándor Gimnázium pályaválasztási nappal zárta a jubileumi ünnepi hetét. Bognár Anita megbízott intézményvezető köszöntőjében elmondta, harmadik éve rendeznek pályaválasztási napot, s az idei azért különleges, mert főként petőfis öregdiákok beszéltek szakterületeikről. Az előadók közt volt például gyógyszerész, geológus, légiutas-kísérő, sürgősségi szakorvos és tolmács, továbbá a helyi média, a honvédség és a rendőrség képviselői.

A szintén előadó Unger Tamás felidézte, 1991-ben még a régi épületben érettségizett. Osztályfőnöke Helt Gyula német-történelem szakos tanár volt, aki segítségével mindkét kedvenc tantárgya később meghatározóvá vált életében. Előbb német nyelvtanár, majd német-magyar szakos középiskolai tanár lett.

Csikós Borbála szervező tanár és Bognár Anita megbízott intézményvezető köszöntötte a megjelenteket a pályaválasztási nap megnyitóján Fotó: Laskovics Márió/Napló

Bognár Anita a Naplónak nyilatkozva az évfordulók kapcsán elmondta, 1994-ben költözött az iskola az új, Várkert úti épületbe. A magyar-angol két tanítási nyelvű tagozat pedig 2009-ben indult a gimnáziumban. Az ünnepi hetet megelőzően fotó-, film- és képzőművészeti pályázatot írtak ki a névadóhoz kapcsolódóan. Hétfőn a petőfis diákoknak iskolatörténeti vetélkedőt tartottak. A humán munkaközösség Petőfi-szavalóversenyt szervezett közép- és általános iskolások számára, a természettudományi munkaközösség pedig csapatversenyt a város és a tankerület nyolcadikosainak.

Kedden az iskola nagy álmát váltotta valóra: országos angol nyelvű Ki mit tud?-ot szervezett a kéttannyelvű középiskolák részére, közel száz versenyzővel, akik négy – vers-próza, kamaraének, szólóének, jelenet – kategóriában mérték össze tehetségüket.

– Színvonalas produkciókat láthattunk, és értékes díjakat, például koncertjegyeket, nyelvvizsga-lehetőségeket, könyvjutalmakat, utazási kedvezményeket oszthattunk ki támogatóink köszönhetően. A távolról érkezők szállását, étkezését az önkormányzat támogatta – fűzte hozzá.

Szerdán PetőFitt néven sport- és egészségnapot rendeztek, előadásokkal, helyi termék-bemutatókkal, ügyességi vetélkedővel. A csütörtöki, színházbeli gálaműsorban jelenlegi, illetve egykori diákok szerepeltek hangszeres, táncos, zenei, lírai és prózai produkciókkal, visszaemlékezésekkel.

Az ünnepi hét díjátadóval, Kis Dóra és Demeter Zsuzsa koncertjével zárult, valamint az érdeklődők megtekinthették Kárpáti György Mór Guerilla című filmjét a moziban, közönségtalálkozóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában