Híd az emberek között

2020.01.24. 07:00

Balatonkenesén is díjakat adtak át a magyar kultúra napján

Díjátadással és műsorral ünnepelték a magyar kultúra napját Balatonkenesén a Kultúra Házában.

Horváth Virág

Az alakuló ülésen balról Jurics Tamás jegyző, középen Jurcsó János polgármester, jobbról Kocsis Jenő képviselő

Fotó: Penovác Károly/Napló

Jurcsó János, a település polgármestere köszöntőjében elmondta, különleges alkalom a magyar kultúra napja. – Számomra leginkább a kultúra hídként nyer értelmet. Híd az emberek között, közöttünk. Összeköti azokat, akik hasonlóak, és lehetőséget teremt a különbségek megismerésére. Mi, itt Kenesén a magyarság kultúrájához való tartozásunkat ünnepeljük – mondta.

Az eseményen a Balatonkenese Kultúrájáért Díjat idén Pulai István Attiláné vehette át, a Balatonkenese Jövőjéért Díjat pedig Sörédi Györgyné.

A Balatonkenese Kultúrájáért Díjat olyan személy kaphatja meg minden évben, aki a kultúra, a művészet és a közművelődés területén dolgozik. Adható magánszemélynek vagy közösségeknek, akik legalább ötéves kiemelkedő szakmai múlttal, példamutató magatartással, aktív közéleti tevékenységgel rendelkeznek.

A Balatonkenese Jövőjéért Díj alapításának célja azoknak a személyeknek az elismerése, akik a településen a nevelő-oktató munkát elősegítve, a fiatalabb és idősebb generációk együttélésében, a város közösségi életének formálásában több évtizedes, kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel olyan életművet alkottak, mely méltó arra, hogy az önkormányzat elismerését elnyerje és a jövő generáció számára ezen személyek munkáját példaként állítsa.

A műsorban közreműködtek a Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, továbbá Tóth-Renczes Katalin, a Szivárvány Népdalkör, Kerti Teréz, a Pannónia Citerazenekar és Tóth Péter.

Borítóképünkön Jurics Tamás jegyző, középen Jurcsó János polgármester, jobbról Kocsis Jenő képviselő Fotó: Penovác Károly/Napló

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában