Jótékony január

2020.01.10. 16:00

Civil szervezeteket támogat a Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színház januárban több népszerű, bérletszünetes előadás bevételének adományként befizetett részét civil szervezeteknek ajánlja fel.

Napló-információ

Szalay Bence és Oberfrank Pál a Petőfi Színházban márciusban bemutatott Esőember egyik jelenetében

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A teátrum alaptevékenységén túl számos olyan programot indított, amelynek keretében társulata és közönsége segíthet embertársainkon. Az adventi időszakban a nyugdíjasok karácsonyán, a Fenyveserdő Otthon lakóinál, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségénél, a város Egyesített Szociális Intézményének ünnepén, a VKSZ Zrt. karácsonyán és még számos rendezvényen jótékonysági fellépésekkel, színházjegyekkel, ajándékokkal segítette az időseket, a szociálisan rászorulókat és a fogyatékkal élőket. A nehezebb körülmények között élő gyermekek támogatása is hagyománnyá vált a színház gyermeknapi programjain. A Veszprémi Petőfi Színház évente megrendezi Érzékenyítő fesztiválját.

Szalay Bence és Oberfrank Pál a Petőfi Színházban márciusban bemutatott Esőember egyik jelenetében Fotó: Nagy Lajos/Napló

A jótékonykodást sokan decemberre időzítik, viszont a támogatásra szorulóknak az év más időszakaiban is szükségük lehet a segítségre, a teátrum Jótékony január címmel az év elején hirdeti meg programját. A színház három sikerdarab – az Esőember, a Holt költők társasága és a Tortúra – januári előadásaira megváltott belépőjegyeiből 500 forint adományt veszprémi civil szervezeteknek ajánl fel. A támogatott szervezetek között megtalálható az AutiSpektrum Egyesület, a Veszprémi Egyetemi Színpad, illetve a pszichiátriai betegekkel foglalkozó Horgony Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában