Folytatódó fejlesztések

2020.01.07. 07:00

Harminchat éve város és egyre népszerűbb az igazi járási központtá váló Sümeg

A várossá avatás 36. évfordulójára szervezett rendezvényen az új évet szintén együtt ünneplők visszaemlékeztek az elmúlt esztendőre, valamint kitüntetéseket, elismeréseket vehettek át többen is.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepségre a Balaton-felvidéki Radetzky Huszáregyesület tagjai vitték be a város zászlaját, majd az elmúlt időszakra emlékezett néhány kiragadott példával Végh László polgármester.

– Mindenki örül a járóbeteg-szakellátó központ elkészültének, szerencsés a koncepció, hogy a Kompanik Zsófia utcába koncentráltuk az egészségügyi ellátásokat. Elkészült néhány nagyberuházás, amely alapjaiban változtatja meg a sümegiek életét. Az ipari parkban átadtuk az inkubátorházat és a csarnok is elkészült. Befejeződtek az energetikai beruházások az iskolában, óvodában, idősotthonban.

Nagy állami beruházások kezdődtek. A püspöki palota projektje elindult, fél év múlva talán befejeződik, valamint küszöbön áll a vár újbóli fejlesztése. Elkészült tanuszoda, ez is segíti, hogy igazi járási központ lehet Sümeg. A városra mostanában jelentős figyelem irányul. Örülök, hogy 2015-ben „felkerült” Sümeg az ország térképére. Amikor a fejlesztések elosztásáról van szó, eszébe jutunk olyan döntési helyzetben levő embereknek, akiken sok múlik. Mindannyiunk alapvető vágya, hogy rendezett lakókörnyezetben és biztonságban éljünk.

A közbiztonságunk kiváló, köszönet ezért a rendőröknek, polgárőröknek. De ezen a területen még előbbre ju- tunk, mert idén térfigyelő kamerákkal láthatjuk el a Fő utcát és a belvárost. Aktívak a civil szervezetek, és számíthatunk a lakosságra, köszönetet érdemelnek az eddig tevékenységükért – mondta a polgármester.

Kérte a vendégeket, hogy vegyenek példát az ünnepségen kitüntetettekről, akik sokat dolgoztak, nem kérdezve, hogy mit miért kell tenniük. Megérdemlik a szerény jutalmat, amely más részről meg igenis, nagy jutalom – tette hozzá Végh László. Kérte továbbá, hogy legyen partner mindenki ezután is a város fejlesztésében, beszéljék meg, hogy ki mit lát fontosnak.

Sümegen a várossá válást és az új évet ünnepelték egyszerre. Az eseményt többek között a Broadway Táncegyüttes műsora és Buzási Szabolcs éneke színesítette
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepségen Kisfaludy-emlékplakettet vehetett át Bebesi Józsefné, Ramassetter- emlékplakettet kapott Rédei Zsolt. Sümeg városért emlékplakett kitüntetésben részesült Szántó Ferencné, Sipos Klára, Szakonyi Tibor, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület, az Egészségkör. Sümeg közigazgatásáért elismerést Gőgösné Csipszer Ilona vehetett át.

A 2019-es év kulturális élményekben, közösségi programokban, átadási ünnepségekben bővelkedő gazdagságát, az év legszebb eseményeit, pillanatait mutatta be az a rövidfilm, amelyet az ünnepségnek helyet adó Kisfaludy művelődési központ munkatársai állítottak össze. Az ünnepségen a Broadway Táncegyüttes, Buzási Szabolcs, Kovács András, Tobak-Csánicz Nóra, Horváth-Simon Szabina működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában