vonat

2020.01.30. 07:00

Jegykiadó automaták kerülnek több Veszprém megyei vasútállomásra

Számos Veszprém megyei település vasútállomására és megállóhelyére kerülnek idén jegykiadó automaták – közölte a vasúttársaság.

Napló

Jelenleg közel 180 jegykiadó automatát üzemeltet a MÁV országszerte, 2020 végéig 375 új berendezést helyeznek üzembe. Az új automaták többsége a fővárosban és Budapest agglo­merációjában lévő vasút­állomásokra kerül, míg az elővárosi állomásokról leszerelt eszközök jelentős módosítás és karbantartás után, új helyszíneken, jellemzően a nagy utasforgalmú vidéki állomásokon és megyeszékhelyeken, valamint a balatoni vonalakon szolgálják majd az utasok kényelmét – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Kérdésünkre azt írták, Veszprém megyében jelenleg Veszprémben, Ajkán, Balatonfüreden és Pápán üzemel egy-egy automata, év végéig azonban jelentősen emelkedik a berendezések száma.

Ajkára és Balatonfüredre a jelenleg üzemelő automatát kiváltva kerül egy készpénzt és bankkártyát is elfogadó új berendezés. Emellett Veszprémbe a jelenlegi mellé kerül egy másik automata, valamint Alsóörsre, Badacsonyba, Badacsonytomajra, Balatonakarattyára, Balatonalmádiba, Balatonarácsra, Balatonfűz­főre, Balatonkenesére, Csittényhegy megállóhelyre, Csopakra, Káptalanfüredre, Révfülöpre és Tapolcára is jut. Valamennyi berendezés használható lesz készpénzzel és bankkártyával is.

A vasúttársaság azt is közölte, az új, modernebb berendezések távfelügyeleti rendszerrel ellátottak, vandálbiztosak, anti­graffiti-bevonattal rendelkeznek, és az időjárás viszontagságait is bírják. Az automaták a kezelőfelület mellett egy további képernyőt is tartalmaznak, amelyen hasznos információkat és reklámokat jelentetnek meg. A berendezések rendelkeznek vonalkód-leolvasóval is, így akár a megvásárolt bérlet utáni számlát is ki lehet nyomtatni.

A jegyértékesítő automatából vásárolt menetjegyre ötszázalékos, míg a MÁV-alkalmazáson keresztül váltott, mobiltelefonon bemutatható jegyek esetében tíz százalék kedvezmény érvényesíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában