az aktualitásokhoz igazodnak

2020.01.31. 17:30

Sajtóreggelit tartott a Veszprém Megyei Civil Információs Centrum

A Veszprém Megyei Civil Információs Centrum a civilek napja alkalmából „Kapcsolatot teremtünk” néven sajtóreggelivel egybekötött kerekasztal-beszélgetést tartott a Hangvillában pénteken.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ebben az évben a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület nyerte meg, immár negyedik alkalommal a megyei Civil Információs Centrum címet három év időtartamra, így a 2020-as évben is folytatják megkezdett munkájukat, melynek célja a civil szervezetek fejlesztése, segítése és információkkal való ellátása Veszprém megyében.

A szervezők a rendezvényre azokat a lehetséges stratégiai partnereket hívták, akikkel szeretnének a továbbiakban gyümölcsöző együttműködéseket folytatni a 2020-2022-es időszakban.

A rendezvényen képviseltették magukat Veszprém Megyei Jogú Város és a Veszprém Megyei Közgyűlése, a VKSZ Zrt., az EKF 2023 vezetői, a Veszprémi Törvényszék munkatársai, vidéki polgármesterek, illetve azon civil szervezetek képviselői, akikkel eddig is közösen dolgozott a Civil Információs Centrum, és a jövőben is ezt tervezik.

Varga Endre, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület elnöke köszöntötte a sajtóreggelin megjelenteket Fotó: Balogh Ákos/Napló

Varga Endre, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, a szervezet célja, hogy a civil szférában dolgozók munkáját megkönnyítsék.

- A sajtóreggeli a figyelemfelkeltést szolgálja, hiszen február 1-jén a civilek napját ünnepeljük. Ezzel tisztelgünk a civil szervezetek előtt, akik nagyon sokat tesznek ebben az országban, másik részről pedig a sajtóreggelin részt vevők mindegyikével van valamilyen közös ügyünk. Szinte napra pontosan húsz évvel ezelőtt kezdtük ezt a munkát. Mi dolgoztuk ki az első Orbán-kormány Civil Ház programját Veszprém megyében, létrehoztunk egy olyan szolgáltatói palettát, ami az elmúlt húsz év alatt nem igazán változott. Természetesen mindig az aktualitásokhoz igazítottuk – tette hozzá Varga Endre.

Az eseményen kötetlen beszélgetés dominált, melynek gerincét a Civil Információs Centrum tevékenységének, jövőbeni terveinek bemutatása alkotta, ismertették a Magyar Falu Program civil szervezeteket érintő pályázati kiírásait, ezek mellett minden meghívott partner bemutathatta a civil szektorral kapcsolatos szakmai terveit, a három szektor (civil – önkormányzati – gazdasági) közötti együttműködés lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában