bírságra számíthatnak a tilosban parkolók

2020.01.15. 11:00

Változott a parkolási rend a piac környékén Pápán

Változott a parkolási rend a piac környékén: a táblákkal jelölt zónában csak szerdán, szombaton és vasárnap lehet megállni.

Polgár Bettina

A tilalom alól kivételt képeznek a szerdai, szombati és vasárnapi napok

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az új városi piac megnyitásával változott a parkolási rend a létesítmény környezetében, sokan azonban a tiltás ellenére is az érintett területen állnak meg járművükkel. A közterület-felügyelet eleinte csak figyelmeztetésben részesítette a tilosban parkoló autósokat, a továbbiakban azonban bírságra számíthatnak a tábla hatályát figyelmen kívül hagyók.

A Városgondnokság az érintett területen, az Ady sétány és a piac épülete által körülhatárolt részen, a buszpályaudvar felőli oldalon mindhárom behajtási pontnál közlekedési táblákat helyezett el. A „Megállni tilos” zónajelzéssel ellátott táblák alatt kiegészítő tábla is látható, mely jelzi, hogy a tilalom alól kivételt képeznek a szerdai, szombati és vasárnapi napok.

A tiltás hatályba helyezésére azért volt szükség, mert a területen parkoló autók jócskán megnehezítették a piaci sátrak felállítását. A sátrakat egy nappal korábban, tehát hétfőn és csütörtökön állítják fel a keddi, illetve a pénteki a piacnapra, az elbontást pedig kedden és pénteken délután végzik. Ebben a négy napban komoly akadályt jelentettek a piaccsarnok közvetlen közelében parkoló járművek, ezért volt szükség a tilalom bevezetésére.

A tilalom alól kivételt képeznek a szerdai, szombati és vasárnapi napok
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Városgondnokság figyelmezteti a közlekedőket: aki a táblák tilalma ellenére megáll vagy parkol az érintett területen, közlekedési szabálysértést követ el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában