A részvétel volt a fontos, nem a győzelem

2020.02.15. 07:00

A Betekints völgyben tartották meg a futás napját

A béke, az együttműködés, az összetartozás, egymás segítése, a bajtársiasság népszerűsítése a Futás napja legfőbb célja, amit nyolc alakulattal, több mint kétszáz résztvevővel szervezett meg a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet (VMBVI).

Kovács Erika

20200214 Veszprém Futás a békéért címmel futóversenyt szerveztek a honvédség és a rendvédelmi szervek részére a Kolostorok és kertek völgyben Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

Az eseményre a Betekints völgyben, pénteken, ahol 2020 métert futottak a résztvevők, derült ki Németh Éva ezredes, a VMBVI parancsnoka köszöntőjéből.

Fotó: Penovác Károly

Magyarország 2016-ban csatlakozott a Run Day-hez, azaz a Futás napjához, és minden évben az évvel megegyező hosszúságú távot futnak le a résztvevők. A sportos napon idén a VMBVI főszervezésével a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Magyar Honvédség (MH) 54. Veszprém Radarezred, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központja, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Veszprémi Toborzó és Érdekvédelmi Központja, valamint a 31. Területvédelmi Zászlóalj képviselői vettek részt.

Fotó: Penovác Károly
Fotó: Penovác Károly

Az előzményekről kiderült, a Run Day egy nemzetközi akció, amely 1948-ban indult Franciaországban, amikor Henri Debrus százados megalapította a CISM, azaz a Counsil International du Sport Militaire (Nemzetközi Katonai Sporttanács) szervezetét. Rendszeresen 2006 óta szervezik meg a Futás Napját, amelynek célja, hogy a sporton keresztül felhívják a figyelmet a békére, a bajtársiasságra, a kölcsönös segítségnyújtásra, illetve a sportos, egészséges életmódra. A programon a részvétel a fontos, és nem a győzelem, így minden résztvevő szervezet kapott egy-egy oklevelet a közös élmény emlékére. A 2020 méteres, összetartozást jelképező távot a jó hangulatú bemelegítés után egyenruhában, rövid idő alatt teljesítette a kétszáz induló. A vándorserleget Németh Éva ezredes, a VMBVI parancsnoka adta át az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ képviselőjének, a verseny jövő évi szervezőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában