Az élmények örökre összekötik őket

2020.02.26. 11:00

Egy korszak lezárását szimbolizálta a szalagavató az ajkai diákok számára

Hat- vagy négyéves közös út ér véget a májusi ballagást követően az Ajkai Bródy Imre Gimnázium 12. osztályosai számára. A két osztály tagjai február közepén a szalagavató ünnepségen a búcsúra való felkészülés első lépését már megtették.

Tisler Anna

Fotó: Györkös József

Az intézmény igazgatója, Mihályfi László köszöntőjében úgy fogalmazott, a szalagavató valamennyiüknek ünnep. Minden diáknak a felnőtté válás küszöbén van mit ünnepelnie, hiszen mérföldkő a sikeresen befejezett tanév, és ott vannak az élmények, a barátságok. Megnyugtatta azokat a tanulókat is, akikben még maradt némi hiányérzet afelől, hogy valamely célt nem sikerült maradéktalanul teljesíteniük: maradt még idő arra. Kiemelte, az önmagunkba vetett hit, a szorgalom és a kitartás az alapja annak, hogy terveink megvalósuljanak. A tehetség csaknem mindenkiben megvan, de sokáig tart felfedezni és csiszolgatni. A Bródyban eltöltött évek alatt a tanárok azon dolgoztak, hogy ezt a drágakövet mindenkiben felleljék. Van, ahol már látszik a csillogás, másnál még kell finomítani, alakítani, de még jut rá idő.

A szalagfeltűzés ünnepélyes pillanatai
Fotó: Györkös József

Az alsóbb évfolyamok diákjai nevében Piri Kata szólt a búcsúzásra készülőkhöz. Az iskolában eltöltött éveket zeneműhöz hasonlította, amelynek első hangját akkor komponálták, amikor először beléptek a gimnáziumba. Az évek során a hangokból dallamok álltak össze, amelyek az élményeket, a barátságokat jelképezték. Mint minden mű születésénél, itt is voltak hullámvölgyek, egy-egy nehezebb dolgozat vagy felelés. Mindenki szerzeménye más, de az alkotás egyik csúcspontja a szalagavató. Egy korszak hamarosan lezárul, a mű elkészül. A tudást, a tapasztalatokat mindenki elviszi magával. Az utak érettségi után szétválnak, a barátságok, az élmények megmaradnak.

Rédling Szabolcs a végzős osztályok diáksága nevében mondott köszönetet tanáraiknak a sok fáradozásért, a tanórán kívüli programok, a kirándulások, a sportesemények megszervezéséért, amivel színesítették a diákéletet. Az iskolában eltöltött évek alatt számos barátság született, amely azt követően sem szakad meg, hogy pár hónap múlva érettségi bizonyítvánnyal a kezükben elhagyják az iskolát. Az ifjúság első éveiben kötött barátságok azért is tartósak, mert akkor még nem a világban keressük a barátokat, hanem barátainkban a világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában