Vándorkiállítás az Agórában

2020.02.14. 11:00

Egzotikus hüllőkkel ismerkedhettek meg az érdeklődők Veszprémben

A hazai gyíkfajok ismertetőjegyeit és elterjedését mutatja be színes ábrákkal, illetve fotókkal a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya által készített vándorkiállítás az Agórában – tudtuk meg Fazekas Orsolya művelődésszervezőtől.

Juhász-Léhi István

20200212 Veszprém Magyarországon honos gyíkfajokat bemutató kiállítás az Agora Veszprém Kulturális Központban Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

A tárlat létrejöttét az Agrárminisztérium Zöld Forrás Pályázata támogatta. Kiderült az is, hogy a vándorkiállítás önállóan is felállítható, úgynevezett rollupokra van nyomtatva.

A tárlaton színes ábrák és fotók mutatják be a hazai gyíkfajokat
Fotó: Penovác Károly

A tárlat szorosan kapcsolódik a hétvégi Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz is: az Agórában szombaton állatokkal kapcsolatos napra várják a gyerekeket, családokat az 1. emeleti társalgóba. Az intézménytől nem állnak távol a hasonló események, hiszen az Agóra minden évben szervez vándorkiállítást ismeretterjesztő-, vagy sport témakörben.

A veszprémi kulturális központ az iskolák, oktatási intézmények figyelmébe is ajánlotta és ajánlja a tárlatot, ami leginkább a felsősöknek lehet hasznos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában