Farsang jó zenékkel

2020.02.22. 11:00

Fantasztikus koncertet adott Mr. Rick, a retró sztár Balatonfűzfőn

Egy tűt sem lehetett leejteni a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ színháztermében, olyan sokan voltak kíváncsiak Mr. Rickre, a kilencvenes évek kedvelt énekesére. A retrófarsangot a helyi civil szervezet, a VEGASZ szervezte.

Szendi Péter

Sokan voltak kíváncsiak Mr. Rickre, a kilencvenes évek legkedveltebb énekeseinek egyikére Fotó: archív

Fotó: strj

Mr. Rick Rácz Erik néven látta meg a napvilágot Mezőtúron. Már tinédzserként nagyon érdeklődött a zene iránt. – Tizenhat éves voltam, amikor megkaptam a Piramis együttes második nagylemezét karácsonyra. Révész Sándor hangja elvarázsolt, éjjel-nappal az ő zenéjüket hallgattam. Számomra ez katartikus élmény volt, ekkor határoztam el, hogy én is énekes leszek – emlékezett vissza Erik, aki nagyon hálás volt a fűzfői közönségnek, hogy ilyen nagy szeretettel fogadták és megállás nélkül énekeltek, táncoltak a koncertje közben. A Piramison kívül az Illés, a Fonográf, az Edda, a Hobo Blues Band és a Korál volt nagy hatással rá, valamint számos külföldi rockzenekar. Az iskolában alapított egy együttest, amellyel a legnagyobb slágereket játszották.

Kezdetben Radír, majd Erik, a viking néven alapított zenekart, de Berkes Gábor és Geszti Péter hatására szólókarrierbe kezdett, amit egyáltalán nem bánt meg, hiszen a Zárjon be a gyár és a Szállj, csak szállj! című dal a mai napig népszerű. Rengeteg koncertje volt a kilencvenes évek közepén, számtalan szórakozóhelyen fellépett, egy idő után azonban úgy döntött, hogy kiszáll a szórakoztatóiparból, ugyanis megszületett lánya, Zsófi. Rácz Erik az ezredfordulón akasztotta szögre a fellépőruhát.

– Meg akartam tapasztalni az apaság minden örömét. Marketinges szakemberként dolgoztam, főleg régi barátok cégeiben. Ez is jó döntés volt, csak azon mosolygok, hogy amióta 2016-ban visszatértem a színpadra, retró sztárként emlegetnek. Ám legyen! – mondta nevetve Mr. Rick. Ráadásul a visszatérése Balatonfűzfőn volt egy retró fesztiválon. Bevallotta, eleinte nagyon izgult, de ahogy a közönség egyre inkább vevő volt a jó zenére, úgy múlt el fokozatosan a lámpaláza, így a Balaton-parti város nem véletlenül a szíve csücske.

Sokan voltak kíváncsiak Mr. Rickre, a kilencvenes évek legkedveltebb énekeseinek egyikére Fotó: archív

Erikről tudni kell, hogy ízig-vérig Fradi-szurkoló, amikor csak teheti, ott van a csapat mérkőzésén. Saját megfogalmazása szerint különleges érzés tölti el, amikor jól megy a csapatnak és a közönség hatalmas hangulatot teremt. Nagyon reméli, hogy a magyar labdarúgó-válogatott ismét kijut az Európa-bajnokságra, és újra futball-lázban ég majd az ország, mint négy éve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában