egy háziasszonnyal erőszakoskodott is

2020.02.10. 11:00

Gyenge minőségű tűzifával verte át a fél megyét – börtönbüntetésre ítélték

Megyénkben is csalt a tűzifa mennyiségével az a férfi, aki az egyik háziasszonnyal szexuálisan erőszakoskodott. A vádlottat jogerősen több mint három év börtönre ítélték.

Mátételki András

A korábban is már csalás miatt elítélt sajószentpéteri Sz. Péter 2016 tavaszán hirdetést adott fel, amelyben olcsón kínált tűzifát. A férfi már ekkor eltökélte, áll a bírósági ítéletben, hogy az ígértnél gyengébb minőségű fát visz megrendelőinek, ráadásul a mennyiséggel trükközni fog.

Egy olaszfalui férfi hat köbméter keményfát – akác, cser, tölgy – rendelt a 32 éves vádlottól három évvel ezelőtt. A házánál csupán két köbméter lágy hársfából álló tűzrevalót raktak le, amiért 90 ezer forintot követelt az agresszív vádlott, amit megkapott.

Bakonynánára is ilyen gyenge minőségű fát vitt 3,5 köbmétert, amiért 130 ezer forintot kért. A család kára 99 ezer forint volt.

Ugyancsak 130 ezret fizettetett a csaló Bakonyszentkirályon azért a fáért, amely csak 28 ezer forintot ért. Csakhogy itt a házigazda szóvá tette, hogy nem ennyit és ilyen minőségű fát rendelt, de azért kifizette a követelt summát. A fuvarozók távozása után viszont értesítette a rendőrséget, így a járőrök még időben lefülelték a „brigádot” – a kifizetett pénzt visszakapta a becsapott férfi.

Egy ösküi illető is a sarkára állt: számlát követelt a csalótól, majd kijelentette, rendőrt fog hívni. A fuvarozók egyike közölte vele, amennyiben szól a rendőröknek, tudni fogják, hová kell visszajönniük…

Egy nyolcvanéves kolontári asszonynak 10 köbméter fát ígért a vádlott 150 ezer forintért. Első körben a felét rakták le neki, amit szóvá tett a háziasszony. Az újabb fuvarért – és ugyanennyi mennyiségért – megint csak 150 ezret követelt Sz. Péter. Erre az idős nő azt mondta, felhívja a bankját, hogy másnap odaadhassa a pénzt. Ehelyett azonban a rend­őrséghez fordult segítségért. Ezt meghallva a férfi gyorsan távozott a lakásból.

Egy Balaton-parthoz közeli településen a megrendelt mennyiség felét vitte el az embereivel. Míg társai rakodtak, a háziasszonnyal bement a házba, hogy ellenőrizzék, a hasábok beférnek-e a kályhába. Amikor a szobába léptek, a férfi az ajtó elé állt, elzárva a nő elől a menekülést, majd erőszakos módon orális szexre kényszerítette. A vádlott a tárgyaláson azt mondta, hogy a nő is benne volt a sajátos együttlétben. Erről viszont a rendőrségi kihallgatásán még egy szót sem ejtett, sőt kezdetben azt is tagadta, hogy a faluban járt.

A Veszprémi Járásbíróságon László Krisztina bíró szexuális kényszerítés és személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint a csalások miatt Sz. Pétert két év börtönbüntetésre ítélte, s egy évre eltiltotta a gépkocsivezetéstől, valamint kötelezte a sértettek kártalanítására. A vádlottnak meg kell fizetnie az 1,2 millió forintos bűnügyi költséget is.

A törvényszék jogerősen három év négy hónapra fel­emelte a szabadságvesztés idejét, valamint két esztendőre tiltották el a férfit a járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában