Ki mit tud

2020.02.19. 16:00

Harmadik alkalommal vetélkedtek a veszprémi szakgimnáziumban

Sok más mellett verssel, prózával, zenével, tánccal, és bűvészmutatványokkal is bemutatkoztak a Veszprém Városi Hátrányos helyzetű Fiatalokért Egyesület idei, immár harmadik alkalommal megrendezett Ki mit tud vetélkedőjén a Jendrassik-Venesz Szakgimnáziumban.

Juhász-Léhi István

20200217 Veszprém Ki mit tud? diákoknak a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület szervezésében Máté András Mózes, Bárczi Gusztáv Általános Iskola Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

Molnár Roland, az egyesület elnöke elmondta, a harmadik Ki mit tudott rendezik azoknak a hátrányos helyzetű fiataloknak, akik másutt nem tudják magukat megmutatni. Harminchét egyéni- és csapat fellépő jelentkezett több kategóriában, így például versben, prózában, zenében, és táncban is megmutatják magukat a fiatalok, akik három általános-és öt középiskolából érkeztek produkcióikkal a Jendrassik-Venesz Szakgimnáziumba. Az első helyezettek az egyéb ajándékok mellett a májusi Családi, Egészség és Környezetvédelmi Napon mutathatják be ismét tudásukat.

Fotó: Penovác Károly

Gulkai László, az egyesület alelnöke, a Jendrassik-Venesz Szakgimnázium igazgatója, a zsűri elnöke ismertette a Ki mit tud menetét, majd Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő megnyitójában tolmácsolta a rendezvény fővédnökének, Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek jókívánságait.

Beszélt arról, hogy a városban több, mint 800 civil szervezet tevékenykedik, amiből közel a negyedével van aktív kapcsolata az önkormányzatnak. Méltatta a Veszprém Városi Hátrányos helyzetű Fiatalokért Egyesületet, akik sok nagyszerű eseményt szerveznek úgy, hogy folyamatos karitatív és jótékony célokat is szolgálnak, amiért köszönettel tartozik az önkormányzat. Azt kívánta a fellépőknek – fordult a fiatalokhoz – , hogy ha valamilyen művészeti ágban a későbbiekben örömmel tanulnának, akkor ez az álmuk valósuljon meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában