Szakmai gyakorlaton

2020.02.11. 07:00

Két hétre érkeztek francia diákok Várpalotára

A Faller Jenő szakgimnázium és szakközépiskola az Erasmus+ program keretében évek óta vendégül látja a franciaországi Craon városából érkező szociálisgondozó- és kisgyermeknevelő-képzésben részt vevő tanulókat.

Szabó Péter Dániel

Várpalotai ajándékcsomagot kaptak a városházán a francia diákok

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az elmúlt hétvégén 17 francia diák érkezett kísérőtanárai társaságában két hétre Várpalotára. Szakmai gyakorlatukat a település nevelési-oktatási, egészségügyi és szociális intézményeiben töltik.

Kilenc gyakorlati helyen – négy tag­óvodában, egy bölcsődében, egy iskolában és három szociális intézményben – kapnak információkat tanulmányaikhoz – hangzott el a városháza tanácstermében, ahol Campanari-Talabér Márta köszöntötte a Craonból érkezett csoportot.

Várpalotai ajándékcsomagot kaptak a városházán a francia diákok
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Várpalota polgármestere kiemelte, bízik benne, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodnak a fiatalok, akik a két hét során megismerik a város és a térség nevezetességeit is. Az önkormányzat nevében ajándékcsomagot nyújtott át a francia diákoknak, illetve az őket kísérő pedagógusoknak, akik elmondták, nagyon jól érzik magukat a városban és érdeklődéssel vannak az általuk választott szakmai területek iránt.

Hozzátették, a Faller középiskolával kialakított szakmai együttműködés évek óta példaértékűen működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában