állatkínzással vádolják a nőt

2020.02.12. 16:00

Külföldre ment dolgozni, étlen-szomjan hagyta a kutyáját

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 39 éves nővel szemben, aki külföldi munkavállalása miatt ellátás nélkül hagyta kutyáját az egyik Somló környéki faluban.

Forrás: pixabay

A vádirat szerint az elkövető egy öt év körüli német juhász jellegű, keverék kutyát tartott a lakóhelyén, azonban 2019 tavaszától rendszeresen külföldre járt dolgozni, az állatot pedig több napra vagy egy hétre is magára hagyta.

A vádlott ezekre az időszakokra a kutya élelmezéséről, itatásáról, felügyeletéről nem gondoskodott megfelelően, senkit nem bízott meg azzal, hogy a távollétében a kutyát ellássa. Az állat ezért elszökött, és több napon keresztül a környező házaknál keresett élelmet, gazdája távollétében a falu lakói etették és itatták. Az állat az elhanyagoltsága miatt alultáplált, sovány volt, bordái szinte látszottak, mígnem az állatvédők 2019. június közepén elszállították.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában