rákellenes világnap

2020.02.03. 20:00

Meglepetéssütikkel kérték hozzátartozóikat az egészségmegőrzésre Pápán

A Rózsaszín szalag csoport kezdeményezésére gyermekek színesre díszített süteményekkel ajándékozták meg szeretteiket az egészségmegőrzés jegyében.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Rákellenes világnap alkalmából cukrászati oktatást tartottak gyermekeknek a Rózsaszín szalag csoport szervezésében hétfőn a Csiribiri tortaműhelyben. Mayer Zseraldina főszervező a Naplónak nyilatkozva elmondta, két lánya mostanában nagyon rákapott a sütésre, innen jött az ötlet.

Mayer Zseraldina, a Rózsaszín szalag csoport vezetője ezúttal a családokra gondolva szervezett prevenciós programot Fotó: Laskovics Márió/Napló

Molnárné Gódor Éva, a tortaműhely tulajdonosa pedig támogatta a prevenciós kezdeményezést. Előzetesen csokoládés ás vaníliás muffinokat sütött, amiket a résztvevő gyermekek tetszés szerint díszíthettek fel krémmel, különféle dekorációkkal, főleg kék és rózsaszín színekkel.

A betegségek megelőzésére hangsúlyt fektető civil csoportosulás vezetője, Mayer Zseraldina köszöntőjében kiemelte, a gyermekek a számukra legfontosabb személyeknek, szülőknek, nagyszülőknek adhatták oda az elkészült finomságokat. Lelkükre kötötte, átadáskor mondják is el családtagjaiknak, hozzátartozóiknak, hogy mennyire szeretik őket, valamint kérjék meg őket, hogy vigyázzanak magukra, az egészségükre, hiszen az a legfontosabb, hogy minél tovább együtt lehessenek a családok.

A Rózsaszín szalag csoport egészségvédelmi programján Molnárné Gódor Éva, a tortaműhely tulajdonosa (jobbra) koordinálta a gyermekeket Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A család nagy támogató erő tud lenni a bajban, a gyógyulásban pedig óriási motiváció. Tulajdonképpen úgynevezett egészségmuffinok készültek küldetéstudattal, miáltal az érintett családokban talán elgondolkodnak, és jobban ügyelnek majd az egészségre. Az eseményen tíz általános iskolás korú gyermek vett részt, köztük a spinális izomatrófiában, avagy gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő nórápi hatéves Horváth Bendegúz is – jegyezte meg a főszervező.

Mayer Zseraldina emlékeztetett, hogy a tavaly, a Kékfestő Múzeumban rendezett fotókiállítás után második alkalommal hívták fel a figyelmet a rákellenes világnap kapcsán az egészségvédelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában