Hétköznapi hőseink

2020.02.01. 07:00

Önkéntes véradókat köszöntöttek Zalahalápon

A település véradóinak, az önként, viszonzást nem váró segítőknek szólt a köszöntő a kultúrházban. Külön üdvözölték a többszörös vér­adókat, köztük a százszoros Molnár Istvánt.

Tóth B. Zsuzsa

Zalahaláp százszoros véradója, Molnár István unokái körében ünnepelt az önzetlenül segítők tiszteletére szervezett esten

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A véradókat üdvözölte a Magyar Vöröskereszt zalahalápi alapszervezetének titkára, Szabóné Fülöp Katalin, aki köszöntőjében méltatta a szolidaritást és felebaráti szeretetet, amely őket jellemzi.

– Különös adottság ez, nemcsak említésre, hanem valóban ünneplésre méltó. Fontos, hogy az ilyen cselekedetek példaként álljanak mindannyiunk előtt, ezért jött létre a mai ünnepség. Most egy kicsit kiemeljük és ünnepeljük településünk véradóit. Magyarországon 1988 óta ünnepeljük a véradókat, évente 250 ezren döntenek úgy, hogy vért adnak, véradással segítik a rászoruló betegeket, önzetlenül adják a vérüket egy számukra ismeretlen embertársuknak. Ezért mondhatjuk, hogy a véradók példái az összetartásnak, a segítőkészségnek, egymás tiszteletének és elfogadásának. A véradók névtelen hősök, akik a közügyet szolgálják, hiszen bárkinek bármikor szüksége lehet ilyen segítségre. Ne feledjük, hogy a megfelelő mennyiségű, biztonságos vér csak akkor áll rendelkezésre, ha az emberek rendszeresen, önként és térítésmenetesen nyújtják karjukat – mondta a titkár. Köszönetét fejezte ki a település véradóinak, és, mint mondta, reméli, a jövőben is számíthatnak segítségükre.

Zalahaláp százszoros véradója, Molnár István unokái körében ünnepelt az önzetlenül segítők tiszteletére szervezett esten Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepségen a tavalyi évben vért adó 32 helyi lakost üdvözölték. Külön szólt a köszöntő a százszoros véradó Molnár Istvánnak, Horváth Tibor 70-szeres véradónak, Farkas József 55-szörös és Szabó Tiborné 40-szeres vér­adónak. Verssel közreműködött Szakonyiné Forró Mária, Molnár Rebeka, Fülöp Lili és Molnár Martin, Kardos Marcell zongorázott, Bali Mónika énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában