a szokásosnál nagyobb hanghatással

2020.02.25. 11:30

Rengeteg katonai helikopter gyakorlatozik keddtől felettünk

Hétfőn megérkeztek a Veszprém közeli lő- és gyakorlótérre a magyar és amerikai harci és szállító helikopterek, hogy a következő hetek során részt vegyenek a Hawk Strike elnevezésű nemzetközi gyakorlaton.

Balogh Ákos

20200224 Újmajor, Magyar és amerikai katonai helikopterek érkeztek a HAWK STRIKE elnevezésű nemzetközi légimozgékonyságú gyakorlatra.Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Magyar Mi-24-es harci és Mi-8-as szállító helikopter is landolt hétfőn az újmajori tábori leszállóhelyen, majd az MH Pápa Bázisrepülőtérre korábban megérkező amerikai UH-60-as és CH-47-es szállító helikopterek is a gyakorlótérre érkeztek, összesen több mint tíz helikopter, melyek az MH Bakony Harckiképző Központ legfrissebb lakossági tájékoztatása szerint közös légi mozgékonyságú gyakorlatot hajtanak végre Veszprém, Hajmáskér és Várpalota térségében.

Mint írják, a gyakorlaton gyalogsági és levegő-föld éleslövészetek mellett helikopterek mozgására lehet számítani, ami a szokásosnál jóval nagyobb hanghatást eredményez a katonai gyakorlótér közelében.

Ezek közül a héten kiemelt zajhatással és jelentős járműforgalommal járó eseményekre számíthatunk keddtől csütörtökig, reggel 8 és este 23 óra között, pénteken 8 és 18 óra között, majd a jövő hónap elején is egészen március 13-áig, hasonló napi időintervallumok között.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnoksága a lakosság megértését, együttműködését és türelmét kéri a gyakorlat ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában