Jól ismerik a sportolókat

2020.03.17. 16:00

A szellemi diákolimpia döntőjébe jutott a várpalotai csapat

A helyi Bán Aladár Általános Iskola csapata az idei tanévben nevezett először a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpiára.

Szabó Péter Dániel

A Bán Aladár iskola csapata és segítőik az eredményhirdetés után

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Magyar Olimpiai Akadémia és a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett vetélkedő első öt fordulója az interneten keresztül zajlott még januárban. A tési-dombi tanintézmény diákjai a 31 nevezett csapat közül jutottak be az országos elődöntőbe, melyet február végén rendeztek Székesfehérváron.

A verseny feladatanyaga volt megismerni a magyar sportolók szereplését a 2000-es sydneyi olimpián, valamint a magyar cselgáncsozók, korcsolyázók és művészeti versenyen részt vevők olimpiai eredményeit, továbbá 302 magyar bajnok versenyzői pályafutásának eredményeit.

A Bán Aladár iskola csapata és segítőik az eredményhirdetés után
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az elődöntőben összesen nyolc feladat várt a gyerekekre. Akadt köztük keresztrejtvény, képfelismerés, adatok kiegészítése és igaz-hamis állítás is. A Bán Aladár iskola ötfős csapata az előkelő hatodik helyet szerezte meg a viadalon, így a Rotter Krisztina, Rotter Dávid, Szalai Patrícia, Láng-Miticzky Tamás és Tollas Magor alkotta ötös bejutott az országos döntőbe, amelyet Tatán rendeznek majd. A várpalotai csapat felkészülését Homoki Ferencné és Németh Tibor segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában