Nyugalmat, türelmet kér mindenkitől

2020.03.25. 16:00

Hidegkúton a falugondnok is maszkban, kesztyűben dolgozik

A kialakult vészhelyzetben nekem is vissza kell fognom magam, hiszen 60 esztendős vagyok – mondta Bélafi Károly, Hidegkút alpolgármestere, falugondnok, aki éppen értesítőket tett ki a buszmegállóban.

Juhász-Léhi István

Bélafi Károly Paulovics Jánosnénak, Margit néninek is vitt ebédet

Fotó: Juhász-Léhi István

- Megoldottam a faluban azt, hogy nem kell bemennem az idősekhez, ugyanis minden ház kapujában kosár van, ahová a bentiek kiteszik az ételhordót, amelyet cserélek. Természetesen szigorúan maszkban és kesztyűben. A telefonszámom megvan nekik, és ha úgy alakul, akkor megyek, intézkedek – mesélte.

A falugondnok úgy látja, hogy eddig a hidegkúti nyugdíjas korúak türelemmel viselik a kialakult helyzetet. Az egyedülálló időseknek elmondta, hogy mi a teendő.

Nyugalmat, türelmet kértem, mert nem megy másként – hangsúlyozta Bélafi Károly. – Akikről kiemelten tudható, hogy rászoruló, azoknak a szomszédai is még jobban figyelnek. Még csak hasonlóra sem emlékszem! A nagyszülők meséltek a torokgyíkról egykor, de ilyen nem volt – mondta.

Bélafi Károly Paulovics Jánosnénak, Margit néninek is vitt ebédet
Fotó: Juhász-Léhi István

Kiderült az is, hogy az úgynevezett csatolt településeken szünetel a rendelés, így Hidegkúton is, így Tótvázsonyba kell menni orvoshoz, igaz, előzetes bejelentés alapján.

El kell fogadni a mostani helyzetet, és nekünk nincs más dolgunk, mint segíteni azoknak, akik rászorulnak – jelentette ki. – Azok a betegek, akik telefonon receptet kérnek, azt a doktornő megírja, és a tótvázsonyi falugondnok vagy én kivisszük.

Bélafi Károly elmondta azt is, hogy a polgármester, Kriszt András doktor Ajkán dolgozik, a kijelölt járványkórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában