az elmúlt hét híreiből válogattunk

2020.03.02. 16:21

Koronavírus, retteg a sólyi kislány családja, bedrogozott ámokfutó az utakon

Összegyűjtöttük, mely cikkeink voltak a legnépszerűbbek február 24. és március 1. között.

Fotó: Kovács Erika

Bedrogozva, száznyolcvannal menekült a rendőrök elől egy motoros

Ámokfutóként menekült motorjával a rendőri ellenőrzés elől az a férfi, aki ellen a Veszprémi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járásbíróság előtt.

Az elkövető a 71-es, majd a 73-as úton többször a 180 km/órás sebességet is meghaladva száguldott Veszprém felé, hogy elkerülje az igazoltatást, majd a Veszprém, szabadságpusztai elágazónál, ahol egy másik rendőrautó már várta, a dupla záróvonalat átlépve visszafordult, és Felsőörs irányába menekült tovább, sebességét 140-150 km/órára növelve.

Fotó: Illusztráció

A vádlott itt előzés közben elveszítette az uralmát a motorkerékpár felett, és árokba hajtott, majd a járműről lerepülve az út melletti magas aljnövényzetbe esett.

Indulhat a veszprémi elkerülő négysávosítása

A fejlesztés a Veszprém déli részén fekvő füredi csomópont és a várostól keletre található litéri csomópont között zajlik le.

Fotó: pixabay

Az építkezéstől azt várják, hogy megszünteti a Balaton északi partjára tartó autósok által okozott dugókat, ezzel a veszprémiek és az áthaladó forgalom is jól jár majd.

Koronavírus – Fertőzés esetén az ajkai kórházba kerülnek a betegek

Nincs koronavírus-gyanús páciens a megyében, amennyiben lesz, az ajkai kórházban kezelik.

Az új típusú koronavírus (COVID-19) kezdeti tünetei nagyon hasonlatosak az influenzáéra, lázzal, végtagfájdalommal, köhögéssel, orrfolyással, egyes adatok szerint hasmenéssel is kezdődhetnek, amelyekhez később társulhatnak a nehézlégzéssel járó tüdőgyulladásos panaszok – közölte érdeklődésünkre Bujdosó László, a Csolnoky Ferenc Kórház központi sterilizáló és kórházhigiénés osztály vezetője.

Fotó: Pixabay

A szakemberek azt tanácsolják, ha valaki koronavírussal fertőzött területről érkezik Magyarországra, és láz, köhögés, torokfájás, levertség tüneteit észleli magán, akkor maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát, vagy hívja az NNK 06/80/277-455 vagy 06/80/277-456 zöld számát – írta kérdésünkre a megyei kormányhivatal.

Tíz gólos, könnyed sikert aratott a Telekom Veszprém

Székely Márton bravúrjairól és a mindössze 18 esztendős Ilics Zoran bemutatkozásáról szólt a Telekom Veszprém utolsó csoportmeccse a Bajnokok Ligája B jelű nyolcasában. A magyar együttes nagyarányú sikert aratott és második lett a csoportjában.

Fotó: Telekom Veszprém

Utolsó csoportmérkőzését a sereghajtó ukrán, HC Motor Zaporozsje ellen vívta a Telekom Veszprém. A találkozóra, a BL-ben első alkalommal, benevezte Davis mester Székely Márton kapust és a lengyel Pawel Paczkowskit is. Utóbbi Omar Jahija Montpellier elleni sérülését követően első számú balkezes lövővé lépett elő, mögötte az ifjú Ilics Zoran került a csapatba.

A végeredmény: Zaporozsje-Telekom Veszprém 22-32 (8-17)

Sólyi gyermekgyilkosság – félelemben él a megölt kislány családja

A rendőrség kihallgatta Danit, a megölt nyolcéves kislány testvérét – tudtuk meg Horváth Győzőtől, az édesapától. A vád szerint a fenyegetőző, 49 éves férfi fia ölte meg a gyermeket Sólyban, 2018 májusában.

– Danit, a fiamat ért fenyegetés miatt kellett bemennünk a rendőrségre, ahol kihallgatták az üggyel kapcsolatban. Hogy mi lesz, ha ismét szabadlábra kerül a fenyegetőző férfi? Nem tudjuk, de már most félünk – tudtuk meg Horváth Győzőtől, az édesapától.

Fotó: Kovács Erika

A fenyegetőzés egyébként még február elején történt, röviddel a sólyi gyermekgyilkosság ügyében hozott nem jogerős ítélet után. A 49 éves férfit a rendőrség vitte el hajmáskéri albérletéből, ezt követően pedig a bíróság február 10-én letartóztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában