A betegek harmada fiatal felnőtt

2020.03.09. 07:00

Terjed az influenza Veszprém megyében

Miközben országosan már elkezdett csökkenni az influenzások száma, Veszprém megyében több mint húsz százalékkal több megbetegedést regisztráltak az egy héttel korábbihoz képest.

Marton Attila

Forrás: Shutterstock

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az előző heti 38 900-hoz képest február 24. és március 1. között 38 ezren fordultak orvoshoz országosan influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A kilencedik héten nyolc megyében, köztük Veszprém megyében emelkedett, négy területen nem változott, és nyolc megyében csökkent az influenzások aránya az előző héthez viszonyítva. Az orvoshoz fordult betegek száma Pest, Veszprém, Nógrád és Baranya megyében volt a legmagasabb.

Az országos járványhoz képest Veszprém megyében később kezdett emelkedni a megbetegedések száma: míg január közepén alig 170-en fordultak orvoshoz influenzás tünetekkel, csak a kilencedik héten már több mint 1900 megbetegedés fordult elő. A legtöbb beteg – tízből négy esetben – 14 évesnél fiatalabb, míg a betegek harmada 15–34 éves fiatal felnőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában