Csökkenthető a lemorzsolódás

2020.03.12. 11:00

Tudásmegosztó nyolc iskola pedagógusaival

Ötszázötvenmillió forintos GINOP-os pályázati támogatást nyert a Veszprémi Szakképzési Centrum még 2018-ban. Az intézményfejlesztő projekt elsődleges célja az iskolába járó diákok körében a lemorzsolódás csökkentése.

Molnár Sándor

Lantos Andrea projektmenedzser

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Emellett számos kompetenciafejlesztő tevékenység és építkezés is zajlik a projekt ideje alatt, 2020 októberéig. Ennek a projektnek a keretében tartották meg szerdán azt a kisebb, tudásmegosztó rendezvényt a Táncsics Mihály Szakközépiskolában, amelyre a Veszprémi Szakképzési Centrum nyolc intézményéből érkeztek pedagógusok, koordinátorok. A rendezvény célja az volt, hogy hasznos tapasztalataikat és az egyes iskolák jó gyakorlatát megosszák az oktatási intézmények egymás között, és hazavigyék azokat.

Lantos Andrea projektmenedzser érdeklődésünkre elmondta, hogy a pályázat természetes része volt a tanulói készségek és képességek fejlesztése, tanulócsoportos formában. Egy sor intézkedés történt annak érdekében, hogy egy jól átlátható életpályát alakítsanak ki a diákok számára. A több mint félmilliárd forintos pályázat egyik fő célja az volt, hogy csökkentsék a lemorzsolódást a tanulók körében, de emellett jelentős intézményfejlesztés és eszközbeszerzés is zajlik. Kiderült az is, hogy a projekt keretében 152 pedagógus vett részt különböző továbbképzéseken.

Lantos Andrea projektmenedzser Fotó: Nagy Lajos/Napló

A tegnapi tudásmegosztó rendezvényen a résztvevők megismerkedhettek a Példakép és jövőkép programmal, amely más oldalról közelíti meg a pályaorientációt. Két tananyagfejlesztő pedagógus a kilencedikes szakközépiskolások matematika- és magyar­oktatásába beépített speciális módszerekről számolt be. Előadás hangzott el a Roma mentor programról, valamint a kollégisták olyan hasznos délutáni időtöltéséről, amellyel megfoghatók a diákok. A tudásmegosztón szó esett még olyan sport általi fejlesztési lehetőségekről is, amelyek példaként állíthatók más intézmények elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában