Elmozdultak a térkövek

2020.03.12. 07:00

Várhatóan két hétig tart a Fő téri útburkolat javítása Pápán

Hétfőn reggel megkezdődött a Fő téren áthaladó út burkolatának a javítása. A munkálatok a Szent István Római Katolikus Általános Iskola épülete és a Szent István úti gyalogátkelőhely közötti szakaszt érintik, ahol félpályás útlezárás van érvényben.

Polgár Bettina

A munkálatok idején félpályás útlezárás mellett jelzőlámpa irányítja a forgalmat

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Bakó István, a Pápai Városgondnokság vezetője kifejtette, a javítási és karbantartási munkákra azért volt szükség az érintett szakaszon, mert néhány helyen a térkövek elmozdultak, illetve helyenként berepedezett a térkövek közötti fuga is. Hozzátette, nem szerették volna, ha a térkő burkolatú út állapota tovább romlik, ezért volt szükség a mielőbbi helyreállításra.

A munkálatok várhatóan két héten át tartanak, ez idő alatt félpályás útlezárás mellett jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A Szent István út felé vezető útpályán március 9. és 13. között lesz érvényben lezárás, így péntekig a Szent István út 10-es számú házával szemben, a kastély oldalán működik az autóbusz-megálló. A Gróf út felé vezető útpályán pedig március 16. és 20. között zárják le az utat a munkálatok miatt.

Vörös László, a kivitelezést végző cég vezérigazgatója lapunknak elmondta, 10–15 térkő mozdult el, ezeket kiszedik, majd alájuk rugalmas kötőanyagot terítenek, és csak ezután helyezik vissza köveket. A sérült fugát pedig kivésik, majd újrafugázzák az érintett részeket. Noha a munkavégzés jó ütemben halad, a kötési időt minden esetben ki kell várni, ezért a közlekedők türelmét kérik.

A munkálatok idején félpályás útlezárás mellett jelzőlámpa irányítja a forgalmat Fotó: Polgár Bettina/Napló

Bakó István hozzáfűzte, a Fő téri munkák végeztével a város több pontján is lehet útjavításra számítani. A tavaszi útjavítási munkákra 20 millió forintos keret áll rendelkezésre. A melegaszfaltos kátyúzás várhatóan április elején kezdődik, melynek május 20. a befejezési határideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában