Módosul a költségvetés

2020.04.03. 07:00

A vírus elleni védekezésre helyezik Pápán is a hangsúlyt

A Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség által közösen kiadott tájékoztatólevél értelmében a képviselő-testület a veszélyhelyzet idején nem hívható össze, hatáskörét a polgármester gyakorolja – ismertette Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Napló

Áldozó Tamás polgármester

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Ennek megfelelően a március 31-re tervezett képviselő-testületi ülés elmaradt. Egyúttal azokban a napirendi pontokban, melyekben a testület vagy annak valamely bizottsága foglalt volna állást, a polgármester adhat ki rendeletet, illetve határozatot.

Az első ilyen rendelet kedden reggel lépett hatályba, mely szerint a kijárási korlátozás idejére a városban megszűnt a fizető parkolás. A papa-ma.hu tájékoztatása szerint a város vezetője döntött a költségvetési rendelet módosításáról is.

Ennek részeként belső átcsoportosítással 30 millió forintot különített el a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

Az ipari parkot érintő TOP-os beruházás esetében a hitelátcsoportosítással biztosítja a pápai önkormányzat a pályázati forráson felüli összeget, így a 800 millió forintos pályázati támogatáshoz 286 millió forintot kellett hozzátenni. Emellett a Vajda Péter-lakótelepi bölcsőde felújítására elnyert 550 millió forint városi költségvetésbe történő beépítéséről született döntés.

– Minden polgármesteri hatáskörben meghozott döntésről a veszélyhelyzet megszűnését követően a képviselő-testületnek beszámolok, és a rendeletekről a testület állást foglalhat, azokat megerősítheti, hatályukban fenntarthatja őket, vagy megváltoztathatja azokat, természetesen nem visszamenőleges hatállyal – hangsúlyozta a papa-ma.hu tájékoztatása szerint Áldozó Tamás.

A polgármester április elsejétől a járványveszély idejére felfüggesztette a pápai képviselő-testület tagjainak és a külső bizottsági tagoknak járó tiszteletdíjak folyósítását. Ez havonta körülbelül négymillió forintot tesz ki, melyet a járvány elleni védekezésre fordítanak a településen.

Emellett Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester vállalta, hogy minden hónapban a képviselői tiszteletdíjjal megegyező összeget fizetnek be az Egyesített Szociális Intézmény mellett működő alapítvány számlájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában