Folytatódnak a fejlesztések

2020.04.20. 17:37

Júniusi strandnyitásra készülnek Balatonfüreden

A koronavírus járvány alatt is folytatódik a balatoni strandok fejlesztési programja.

Fotó: Sági Ági/Napló

Folytatódik a balatoni strandok fejlesztési programja, több mint hatvan strand újul meg idén – jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A strandok fejlesztésére 2017-ben indult átfogó, több lépcsős program. Idén, hazai forrásból, a balatoni fürdők alapinfrastruktúra-fejlesztése a cél, elsősorban a vizesblokkok felújítása illetve a zöldterületek bővítése valósul meg. A program keretében 150 millió forint jut Balatonfüredre, 80 millióból fejlesztik a Széchenyi strandot, 70 millió forint jut az Esterházy és a Kisfaludy strandra, olvasható a város honlapján.

Az Esterházy strandon 12 millió forintot költenek a vizesblokkok modernizálására, 17,5 millió forintból felújítják a vízbe vezető lépcsőket és új, egységes tájékoztató táblákat helyeznek ki. A Kisfaludy strandon 33 millió forintból újul meg a fürdő nyugati oldalán lévő vizesblokk és 8 millió forintot költenek új öltöző kabinok kialakítására. A munkálatok hamarosan elkezdődnek.

Fotó: Illusztráció

– Május végére szeretnénk végezni az összes felújítással.

Úgy készülünk, hogy június elején, közepén kinyithatjuk a város strandjait.

Optimista vagyok, mindenesetre felkészülünk, amint az országos helyzet lehetővé teszi, megfelelő színvonalon tudjuk fogadni majd a vendégeket – válaszolta kérdésünkre Somogyi László, a városi strandokat üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a napokban úgy fogalmazott: egyfajta óvatos optimizmust mutatnak a belföldi vendégek balatoni foglalásai. Az elmúlt egy hónapban több mint húszezer foglalást regisztráltak, ami persze elmarad a tavalyi év hasonló időszakához képest, de úgy tűnik, a belföldi turisták már készülnek a nyárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában