"Hatalmas munkában vagyunk"

2020.04.08. 07:00

Rangos elismerést kapott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa

Magas szintű állami elismerést kapott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Jogi, Igazgatási és Birtokügyi Osztályának vezetője. Gabler Júlia munkája elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta.

Sági Ági

Gabler Júlia 2004 óta dolgozik a Balaton- felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságnál (BfNPI), jogászként nyolc kolléga munkáját irányítja, korábban jegyzőként dolgozott. Osztályán végzik a teljes titkársági iratkezelést az elektronikus ügyintézéssel, a birtokügyeket, a Natura 2000-es területek kaszálásbejelentését, az esélyegyenlőségi és adatvédelmi feladatokat, valamint a személyzeti ügyeket is. Itt készítik vagy vizsgálják felül a közbeszerzéseken kívül eső polgári jogi szerződéseket, ami több száz ügyet jelent évente. A kitüntetéssel eddigi, valamint azt a munkát ismerték el, amit Gabler Júlia az átalakuló nemzeti parki szerkezet működési szabályozásához kapcsolódó feladatok terén végzett.

Fotó: Gabler Júlia

- Nagyon örülök a kitüntetésnek, de fontos tudni, hogy ez nem egyéni munka. Hibázni egyedül is lehet, de érdemeket vagy elismeréseket szerezni csak csapatmunkával sikerülhet. Hatalmas munkában vagyunk, hiszen a korábbi szervezeti felépítés alapjaiban változott meg, ehhez igazodtak a feladat- és hatáskörök, valamint a felelősségi körök is. Létrejöttek az új tájegységek, melyekbe be kellett sorolni a kollégákat, és a tájegységek komplex feladatkörét is meg kellett határozni. Az új szervezeti és működési szabályzathoz (SzMSz) kellett adni egy új szervezeti feladatrendet, ahol az SzMSz-t az egyes szervezeti egységekre szabtuk. A szervezeti részhez kapcsolódik személyzeti rész is, hiszen 145-en vagyunk, és gyakorlatilag mindenkinek módosítani kell a kinevezését vagy a munkaköri leírását. Ez a folyamat még most is tart, jó, ha június végére befejezzük, pedig már tavaly ősszel elkezdtük – mondta el lapunknak Gabler Júlia.

Bár a jog elméleti tudománya látszólag távol áll a természettől, a szakember elmondta, hogy az ő életében mindig is megvolt a természetszeretet, bár a természetvédelem mélységeit a nemzeti parki munka mutatta meg. Szabadidejében idős édesanyjával szívesen horgászik, leggyakrabban fenekező módszerrel, békés halakra. Mint mondja, ilyenkor nem is a fogás a legfontosabb, hanem, hogy a vízparton békére, nyugalomra talál. Ha ideje engedi, szívesen olvas a fantasy vagy sci-fi irodalom népszerű műveiből. Nagy kutyabarát, kirándulásain labradorja is elkíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában