kutyát, macskát a menhelyről

2020.04.04. 07:00

Rosszul viseled a bezártságot? Fogadj be egy állatot!

Sétáltatni nem, de befogadni lehet az állatokat az állatmenhelyen, tudtuk meg Antal Laurától, a Vahur Állatvédő Egyesület vezetőjétől.

Kovács Erika

Antal Laura, az egyesület vezetője egyik védencével Fotó: Vahur Állatvédő Egyesület

Ezen az ajkai menhelyen most felújításokat, illetve karbantartást végeznek, így egyebek mellett festenek, rendezik a terepet, új rácsokat helyeznek el a kennelekre. Hárman dolgoznak a menhelyen, akik majdnem kilencven kutyáról gondoskodnak.

Antal Laura úgy fogalmazott, eddig a négylábúakat megsétáltatták a hozzájuk érkezők, de a világjárvány miatt erre nincs lehetőség. Ezért most elsősorban a kennelek előtti területen, illetve a nemrég épített kifutóban mozoghatnak felváltva, illetve kisebb csoportokban a kutyák, mert a menhelyen az élet továbbra sem állhat meg. Az is nagyon kedvezőtlenül érinti őket, hogy a mostani időszakban jóval kevesebb adomány érkezik hozzájuk, mint máskor, és csökkent az emberek örökbefogadási kedve is.

- Pedig a járvány miatt sokan otthon vannak, és nyugodtan fogadhatnak be kutyát, ideiglenesen, vagy örökbe, mert az állatok jelenlétükkel, szeretetükkel jótékony hatással vannak az emberre, enyhítik a bezártságot, oldják a feszültséget, mondta az egyesület vezetője.

Antal Laura, az egyesület vezetője egyik védencével
Fotó: Vahur Állatvédő Egyesület

Mindemellett jelenleg is sok kutya érkezik hozzájuk, ezért aztán minden segítség nagyon jól jön nekik. Így az is sokat jelenthet számukra, ha posztjaikat minél többen megosztják, illetve különféle, például örökbefogadásról szóló plakátok szerkesztésével is könnyíthetnek rajtuk.

Nagyon örülnek annak is, ha varrnak a kutyáknak például párnákat, amikre a kisebb, illetve beteges állatokat elhelyezik. Az idén a korábbitól eltérően nem tudnak közös, húsvéti programot rendezni, de azt nagy örömmel fogadnák, ha például különféle dolgokat licitre felajánlanának nekik a közelgő ünnepre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában